Ένα υγιεινό μείγμα τσαγιού νοσηλείας για να αυξήσετε την παροχή γάλακτος και να θρέψετε το μωρό σας – Ακαδημία Βοτάνων

Η νοσηλευτική είναι μια στενή, οικεία και συναισθηματική σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού. Η θρέψη του μωρού σας και το δέσιμο αυτής της ιδιαίτερης εμπειρίας και της μοναδικής σχέσης μπορεί να είναι μια ουσιαστική εμπειρία για γονέα και παιδί. Αλλά δεν είναι πάντα ένα εύκολο ταξίδι. Ειδικά στην αρχή, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για τους νέους γονείς. Για να επιτύχετε ένα καλό μάνδαλο και να διατηρήσετε μια πλούσια και βελτιστοποιημένη παροχή γάλακτος, είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί και να βρείτε μερικές τεχνικές που λειτουργούν για εσάς και το μωρό σας. Αυτό το υγιεινό μείγμα τσαγιού θηλασμού μπορεί να σας κάνει να ξεκινήσετε προς τη σωστή κατεύθυνση!

Η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, η παραμονή ενυδατωμένη, η εύρεση επαρκούς ανάπαυσης, η μείωση του στρες και η τήρηση του μοναδικού προγράμματος σίτισης του μωρού σας αποτελούν μια καλή βάση. Επιπλέον, ορισμένες τροφές και βότανα μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή γάλακτος και να θρέψουν το σώμα και το μωρό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

γυάλινα μπολ με βότανα για να φτιάξετε υγιεινό τσάι θηλασμού

Βότανα για τη γαλουχία

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για τα βότανα για τη γαλουχία και θα βρείτε μια συνταγή υγιεινού τσαγιού θηλασμού που μπορεί να προάγει την επαρκή παροχή γάλακτος και επομένως να σας υποστηρίξει στο ταξίδι του θηλασμού.

Για να είστε ασφαλείς, συμβουλευτείτε πάντα έναν επαγγελματία υγείας ή έναν έμπειρο βοτανολόγο πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο τακτικά ή σε υψηλότερες δόσεις κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. ντοορισμένα βότανα μπορούν να μειώσουν την παραγωγή γάλακτος ή ακόμη και να είναι επιβλαβή για το μωρό. Όταν επιλέγετε βότανα, είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι και να δίνετε προσοχή σε εσάς και τις μοναδικές ανάγκες του μωρού σας.

Τα παρακάτω βότανα είναι όλα ήπια, βότανα που μοιάζουν με τρόφιμα που γενικά θεωρούνται ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται στο τσάι και είναι πιθανό να αυξήσουν την παροχή γάλακτος.

Οι Γαλακταγωγοί ως Βάση

Βότανα Galactagogue, όπως αυτά σε αυτό το μείγμα τσαγιού θηλασμού, βοήθεια για την έναρξη και τη διατήρηση επαρκούς παραγωγής γάλακτος.

σπόροι βοτάνων σε λευκά μπολ

σπόρος γλυκάνισου (Pimpinella anisum)

Ο γλυκάνισος εκτιμάται από τους βοτανολόγους για τη γαλακταγωγική του δράση και συνήθως περιλαμβάνεται σε παρασκευάσματα για την υποστήριξη της παραγωγής γάλακτος. Η γλυκιά και ευχάριστη γεύση του το καθιστά εξαιρετική βάση για ένα νόστιμο τσάι θηλασμού. Επιπλέον, μπορεί να καταπραΰνει ένα βρέφος με κολικούς, καθώς ορισμένα από τα συστατικά του μπορούν να περάσουν στο γάλα (Stansbury, 2018; Weed, 1986).

σπόροι τριγωνέλλας (Trigonella-graceum)

Το Fenugreek είναι συχνά γνωστό για τις συγκεκριμένες μαγειρικές του χρήσεις, αλλά έχει επίσης ισχυρές χρήσεις στη βοτανολογία. Η προώθηση της παραγωγής και της ροής του γάλακτος είναι η πρώτη χρήση που σκέφτονται πολλοί δυτικοί βοτανολόγοι σε σχέση με το fenugreek. Χρησιμοποιείται επίσης παραδοσιακά ως γαλακταγωγός στην Αγιουρβέδα. Ο Aviva Romm (2010) καταγράφει την κοινή χρήση του μεταξύ των ειδικών στη γαλουχία, οι οποίοι αναφέρουν ότι βοήθησαν αμέτρητους ανθρώπους να αυξήσουν την προσφορά γάλακτος με αυτό το βότανο. Από εκατοντάδες φυτά που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την προώθηση της γαλουχίας, μόνο λίγα χρησιμοποιούνται συνήθως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το fenugreek είναι ένα από αυτά (Romm, 2010).

Σπόρος μάραθου (Foeniculum vulgare)

Ως άλλος κοινός γαλακταγωγός, ο μάραθος μπορεί να αυξήσει την ποιότητα και τον όγκο του γάλακτος. Από όλες τις φυτικές του δράσεις, ο μαραθόσπορος είναι πιθανώς πιο γνωστός ως πεπτικό βοήθημα λόγω των ανθρακούχων και σπασμολυτικών ιδιοτήτων του. Αυτές οι δράσεις αποδίδονται κυρίως στα πτητικά έλαια του φυτού, που ευθύνονται και για το έντονο άρωμά του. Τα αρωματικά πτητικά έλαια χαλαρώνουν τη γαστρεντερική οδό για να μειώσουν τον μυϊκό πόνο και τη δυσφορία που προκαλείται από την ένταση στο έντερο. Καθώς πολλά από τα πτητικά έλαια μεταφέρονται στο γάλα, όπως ακριβώς ο γλυκάνισος, ο μάραθος μπορεί επίσης να ανακουφίσει τους κολικούς και τη δυσπεψία στα βρέφη (Bennett, 2014· Hoffmann, 2003· Holmes, 1997).

Μπολ με βότανα για θηλασμό μείγμα τσαγιού

Θρεπτικά Βότανα για Έξτρα Θρέψη & Υποστήριξη μετά τον τοκετό

Τα παρακάτω βότανα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ενισχύσετε την παροχή θρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια της γαλουχίας και να υποστηρίξετε την ανάκαμψη μετά τον τοκετό:

Oatstraw (Avena sativa)

Το φυτό βρώμης, ειδικά τα πράσινα γαλακτώδη μέρη, είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως πυρίτιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χρώμιο, σίδηρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνες Α, C, Ε και Κ. Έτσι, το άχυρο βρώμης είναι ιδανικό για την ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών και την οικοδόμηση βαθιάς ανοσίας (Berger, 1998· Edwards, 2000, Holmes, 1997).

Ενεργειακά, το άχυρο βρώμης είναι υγρό, χαλαρωτικό και ζεστό. Τρέφει, δυναμώνει και επιδιορθώνει τους ιστούς και τους μύες σε όλο το σώμα (Holmes, 1997), καθιστώντας το ένα χρήσιμο θρεπτικό βότανο μετά τον τοκετό.

Εκτός αυτού, η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β, ασβέστιο και μαγνήσιο στο άχυρο βρώμης βοηθά στην καταπραϋντική και ενδυνάμωση των νεύρων. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα για τη «τάισμα» και την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα σε περιόδους στρες και σε περίπτωση αδυναμίας ή εξάντλησης του νευρικού συστήματος που σχετίζεται με κατάθλιψη, υπερβολική εργασία ή συναισθηματικό τραύμα (Hoffmann, 2003).

βότανα που χύνονται από το βάζο σε ένα τραπέζι

τσουκνίδα (Urtica dioica)

Η τσουκνίδα θρέφει, υποστηρίζει και δίνει ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα και είναι πλούσια θρεπτική για το αίμα. Οι θρεπτικές του ιδιότητες αποδίδονται εν μέρει στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και χλωροφύλλη, καθώς και στο μυρμηκικό οξύ. Περιέχει άφθονο ασβέστιο, μαγνήσιο, πυρίτιο, σίδηρο (Pedersen, 2012) και βιταμίνες A, C, E και K (Bennett, 2014), καθώς και πολλά άλλα μέταλλα.

Τούτου λεχθέντος, η τσουκνίδα προτείνεται για χρήση κατά την περίοδο μετά τον τοκετό, συμπεριλαμβανομένης της γαλουχίας, για λόγους πέρα ​​από τις θρεπτικές της ιδιότητες. Ως γαλακταγωγός, η τσουκνίδα αυξάνει την ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος (Edwards, 2000). Ως αιμοστατικό (λόγω του υψηλού επιπέδου της σε βιταμίνη Κ) και στυπτικό, η τσουκνίδα χρησιμοποιείται για τη μείωση της υπερβολικής εμμηνορροϊκής αιμορραγίας ή της υπερβολικής αιμορραγίας οπουδήποτε στο σώμα (Edwards, 2000).

Κόκκινο φύλλο βατόμουρου (Rubus idaeus)

Τα θρεπτικά φύλλα κόκκινου βατόμουρου μπορούν να προστεθούν σε ένα μείγμα τσαγιού θηλασμού. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και μέταλλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Αλλά το πιο σημαντικό, η τονωτική του δράση στη μήτρα πιστεύεται ότι ενισχύει την υπερβολική αιμορραγία μετά τον τοκετό, που προκαλείται από μια χαλαρή ή άτονη μήτρα (Weed, nd).

Μετά τη γέννηση, ένα έγχυμα φύλλων βατόμουρου χρησιμοποιείται ως τονωτικό της μήτρας για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας της μήτρας και των συνδέσμων της μήτρας και στην υποστήριξη της πέψης. Ως γαλακταγωγός, αυξάνει επίσης τη ροή του γάλακτος (Berger, 1998).

χύνοντας νερό μέσω υγιεινών βοτάνων τσαγιού θηλασμού

Συνταγή υγιεινού τσαγιού νοσηλευτικής

Υγιές Νοσηλευτικό Τσάι

Αυτό το νόστιμο μείγμα βοτάνων είναι υπέροχο για την υποστήριξη της παραγωγής γάλακτος. Επιτρέπει στο γάλα να ρέει, το εμπλουτίζει με θρεπτικά συστατικά και έχει ευεργετικές ιδιότητες για να καταπραΰνει την ενόχληση της κοιλιάς του μωρού σας.

Συστατικά

¼ φλιτζάνι γλυκάνισο (Pimpinella anisum) σπόρος
¼ φλιτζανιού μιρίγκο (Trigonella graceum) σπόρος
½ φλιτζάνι μάραθο (Foeniculum vulgare) σπόρος
1 φλιτζάνι βρώμη (Avena sativa) άχυρο
1 φλιτζάνι τσουκνίδα (Urtica dioica) φύλλο
1 φλιτζάνι κόκκινο βατόμουρο (Rubus idaeus) φύλλο (οπροαιρετικό για μετά τον τοκετό)

Κατευθύνσεις

  • Ανακατεύουμε όλα τα βότανα μαζί και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο σε κρύο και σκοτεινό μέρος.
  • Για να ετοιμάσετε το τσάι θηλασμού, απλώς χρησιμοποιήστε περίπου ¼ φλιτζάνι από το μείγμα και 1 λίτρο βραστό νερό.
  • Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 15 λεπτά.
  • Σουρώστε και απολαύστε!

Χρησιμοποιώ:

Πίνετε 3-5 φλιτζάνια ημερησίως κατά τη διάρκεια της περιόδου θηλασμού για να βοηθήσετε την παραγωγή γάλακτος και να καταπραΰνετε τους κολικούς.

μητέρα που θηλάζει το μωρό της

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του @naturally_sarah

Αγκαλιάζοντας το μοναδικό σας νοσηλευτικό ταξίδι

Για επιτυχημένη νοσηλεία, είναι χρήσιμο να είστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι. Δεν ξέρετε πώς θα είναι το ταξίδι σας μέχρι να το καταφέρετε. Αλλά είναι το δικό σας ταξίδι, και αυτό είναι που το κάνει τόσο ξεχωριστό!

Απαλά στηρίγματα όπως αυτό το υγιεινό τσάι θηλασμού μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική συμβουλή εάν αισθάνεστε κουρασμένοι ή απλά θέλετε κάποια καθοδήγηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. ο La Leche League International μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με έναν τοπικό σύμβουλο γαλουχίας και με ομάδες υποστήριξης νοσηλευτών στην περιοχή σας.

Ένα υγιεινό μείγμα τσαγιού θηλασμού για να αυξήσετε την παροχή γάλακτος και να θρέψετε το μωρό σας | Ακαδημία βοτάνων | Για επιτυχημένο θηλασμό, ήπια υποστηρίγματα όπως αυτό το υγιεινό τσάι θηλασμού μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια πλούσια και βελτιστοποιημένη παροχή γάλακτος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Bennett, RR (2014). Το δώρο των θεραπευτικών βοτάνων. Berkeley, CA: North Atlantic Books.

Berger, J. (1998). Βοτανικά τελετουργικά. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη: St. Martin’s Press.

Edwards, GF (2000). Ανοίγοντας τις άγριες καρδιές μας στα θεραπευτικά βότανα. Woodstock, NY: Ash Tree Publishing.

Gladstar, R. (1993). Βοτανική θεραπεία για γυναίκες. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη: Fireside.

Hoffmann, D. (2003). Ιατρική βοτανοθεραπεία: Η επιστήμη και η πρακτική της βοτανοθεραπείας. Rochester, VT: Healing Arts Press.

Holmes, Ρ. (1997). Η ενέργεια των δυτικών βοτάνων (3rd. ed., Vol.1). Boulder, CO: Snow Lotus Press.

Pedersen, M. (2012). Διατροφική βοτανολογία: Ένας οδηγός αναφοράς για τα βότανα. Βαρσοβία, IN: Εκδόσεις Whitman.

Romm, A. (2010). Βοτανική ιατρική για την υγεία των γυναικών. Σεντ Λούις, MO: Τσόρτσιλ Λίβινγκστον.

Stansbury, J. (2018). Φυτικά σκευάσματα για επαγγελματίες υγείαςτόμος 1: Πέψη και αποβολή. White River Junction, VT: Chelsea Green Publishing.

Weed, SS (1986). Σοφή γυναίκα φυτικό για την αναπαραγωγική χρονιά. Woodstock, NY: Ash Tree Publishing.

Weed, S. (nd). Σύμμαχοι βοτάνων για προβλήματα εγκυμοσύνης. Ανακτώνται από http://www.susunweed.com/Article_Pregnancy_Problems.htm