Ηλιοτρόπια για το Φθινόπωρο – Blog Ανθοπωλείο Brant

Όταν σκεφτόμαστε το φθινόπωρο, συχνά σκεφτόμαστε τον ηλίανθο. Αυτό το λουλούδι είναι ένα ψηλό ετήσιο πολυετές με ορισμένα είδη που αναπτύσσονται σε ύψος 120 ίντσες ή περισσότερο. Όλα έχουν φαρδιά κεφαλή λουλουδιών με φωτεινά κίτρινα πέταλα ακτίνων και κίτρινο έως καφέ δίσκο στο εσωτερικό.

Φωτεινό και χαρούμενο

Αυτό το φωτεινό, χαρούμενο λουλούδι ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Καθιστώντας το ένα υπέροχο φθινοπωρινό λουλούδι για κάθε δωμάτιο ή κήπο. Είναι γνωστό ότι οι ηλίανθοι προσελκύουν πολλούς διαφορετικούς τύπους εντόμων, ιδιαίτερα τις μέλισσες και τις πεταλούδες μονάρχες. Αυτό το όμορφο λουλούδι διατίθεται σε 70 διαφορετικά είδη που κυμαίνονται από πολύ ψηλά έως νάνοι.

Δεδομένου ότι είναι τόσα πολλά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το καθένα, έτσι απλά επιλέξαμε 4, το American Giant Sunflower, το Copper Queen Sunflower, το Junior Sunflower και το Solar Power Sunflower.

Αμερικανικός γίγαντας ηλίανθος

Ο πολύ κλασικός ηλίανθος, αφού φτάνει σε ύψος τα 16 πόδια. Αυτό το λουλούδι υποστηρίζεται από ένα δυνατό και στιβαρό μίσχο και έχει μεγάλα φύλλα που καλύπτονται με χρυσοκίτρινα άνθη 10 ιντσών.

Χάλκινη Βασίλισσα Ηλίανθος

Ο Halianthus ή καλύτερα γνωστός ως Copper Queen Sunflower μεγαλώνει 6-8 πόδια και έχει όμορφα χρυσοκίτρινα πέταλα με μια νότα χαλκού. Αυτό το λουλούδι φαίνεται εκπληκτικό σε κάθε κήπο και όπως κάνουν όλοι οι ηλίανθοι, τα πάει καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Junior Sunflower

Το μικρότερο στη λίστα μας σήμερα, το Junior Sunflower είναι ακριβώς αυτό, junior. Φτάνοντας σε ύψος μόνο 4 ίντσες, αυτό το φυτό είναι χωρίς γύρη. Μην αφήσετε το ύψος του να σας ξεγελάσει, αυτό είναι ένα λουλούδι με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας.

Ηλιακή ενέργεια Ηλίανθος

Hilanthus annuus ή όπως το λέμε Solar Power Sunflower. Αυτό το λουλούδι έχει ομοιόμορφο ύψος 6-8 ίντσες και ανθίζει σε περίπου 60-75 ημέρες. Αυτό είναι ένα ισχυρό φυτό και τα πάει καλά στη βροχή και τον άνεμο, πέταλα που βγαίνουν από βαθύ βυσσινί και έχουν πορτοκαλί άκρες.

Τι λουλούδια θα παραγγείλετε;

Εδώ στο Brant Florist έχουμε τόσα πολλά λουλούδια και συνθέσεις λουλουδιών για να διαλέξετε. Είτε πρόκειται για ηλίανθους είτε για άλλα λουλούδια που αγαπάτε. Υπάρχει κάτι για όλους!