Ιστολόγιο The Hydrangea – Brant Florist

Η εκπληκτική ορτανσία

Έχετε δει αυτό το όμορφο φυτό, την ορτανσία, παντού. Σε κήπους και σε ανθοσυνθέσεις και είμαστε σίγουροι ότι τα αγαπάτε όπως κι εμείς. Η εποχή για αυτό το φυτό πλησιάζει στο τέλος του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το θαυμάσουμε και να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε την άνοιξη. Αλλά από πού είναι αυτό το φυτό;

Από πού είναι η ορτανσία;

Το φυτό Ορτανσία είναι εγγενές στη νότια και ανατολική Ασία και το πιο κοινό χρώμα που βγαίνει είναι το λευκό, αλλά έχει πολλά περισσότερα. Οι ορτανσίες είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό και καλλιεργούνται για τα μεγάλα κεφάλια λουλουδιών τους. Θεωρούνται «στόπερ εκπομπών», από πολλούς και δικαιολογημένα. Είναι όμορφα και έχουν υπέροχο άρωμα. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε αυτό το υπέροχο φυτό;

Καλύτερη εποχή για φύτευση

Η ορτανσία θεωρείται πολυετής και η ανθοφορία της ξεκινά την άνοιξη και συχνά θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Στο Brant Florist το κατηγοριοποιούμε ως φυτό εποχής. Με αυτά τα λόγια, η καλύτερη εποχή για να τα φυτέψετε θα ήταν η άνοιξη. Μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές σχετικά με τη φύτευση ορτανσιών στο διαδίκτυο και όλες είναι πολύ χρήσιμες. Είναι καλό να ξέρεις τι κάνεις για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Και τότε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε την ορτανσία σας.

Πώς να φροντίσετε την ορτανσία

Τείνουν να κάνουν το καλύτερο έδαφος που περιέχει πολύ οργανικό υλικό και απαιτούν καλή αποστράγγιση. Αυτό είναι ένα φυτό που δεν τα πάει καλά αν είναι βρεγμένο. Αν λοιπόν σκοπεύετε να το ποτίσετε, οι κηπουροί λένε να περιμένετε 3 ημέρες και μετά να ποτίσετε το φυτό σας. Θέλετε επίσης να αποφύγετε να το βάζετε στο άμεσο ηλιακό φως. Οι ορτανσίες τείνουν να αποδίδουν καλύτερα στον πρωινό ήλιο, η μερική σκιά είναι ιδανική. Είναι επίσης καλή ιδέα να κλαδέψετε το φυτό σας, το κεφάλι του λουλουδιού τείνει να γίνει πολύ βαρύ και μπορεί να ανατραπούν. Ποιο χρώμα είναι λοιπόν το αγαπημένο σας; Εάν θέλετε να σχεδιάσετε τη φύτευσή του, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε τι χρώμα θα θέλατε. Και βγαίνουν σε μερικά πολύ όμορφα χρώματα.

Όμορφα Χρώματα

 1. λευκό
 2. Μπλε
 3. Ροζ
 4. Ανοιχτό μωβ
 5. Σκούρο μοβ

Το χρώμα εξαρτάται συχνά από τον τύπο της ορτανσίας που έχετε επιλέξει, υπάρχουν αρκετά για να διαλέξετε.

Διαφορετικοί τύποι ορτανσιών

Υπάρχουν 7 διαφορετικοί τύποι και όλοι τους είναι εκπληκτικοί, φέρνοντας στυλ σε οποιοδήποτε δωμάτιο βρίσκονται. Εδώ είναι οι διαφορετικοί τύποι που μπορείτε να έχετε στο σπίτι ή τον κήπο σας.

 1. Γαλλική ορτανσία – Η παραδοσιακή
 2. Mophead – Μεγάλα στρογγυλά άνθη
 3. Δαντέλα – Μεγάλο λουλούδι που περιβάλλει μικρότερους οφθαλμούς
 4. Ατελείωτο καλοκαίρι – Μεγάλο κεφάλι, αντέχει τον χειμώνα
 5. Peegee – Τεχνικά η ποικιλία Grandflora
 6. Blue Hydrangea – Είναι μόνο μπλε λόγω του εδάφους, μπορείτε να αγοράσετε μια μπλε ορτανσία και στη συνέχεια το επόμενο έτος θα μπορούσε να είναι άλλο χρώμα.
 7. Ροζ ορτανσία – Κυμαίνονται από ζεστό ροζ έως σχεδόν κοκκινωπό ροζ.

Έχουμε πολλά λουλούδια για να διαλέξετε στο Brant Florist. Και ακόμα κι αν είναι εκτός εποχής αυτή τη στιγμή, μπορείτε ακόμα να παραγγείλετε από μια μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών.

Το ανθοπωλείο Brant έχει πολλά λουλούδια

Ελπίζουμε να σας άρεσε να μαθαίνετε λίγο για αυτό το εκπληκτικό φυτό και ίσως έχετε μερικές ιδέες για τον ανοιξιάτικο κήπο σας. Προς το παρόν μπορείτε να παραγγείλετε από μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών στην ιστοσελίδα μας. Ή μπορείτε να έρθετε και να μας επισκεφτείτε, θα θέλαμε να σας δούμε. Βρισκόμαστε στην καρδιά του κέντρου του Μπέρλινγκτον Οντάριο.