Οπωροφόρα δέντρα: Οι νέες προκλήσεις απαιτούν καλύτερες προετοιμασίες

Οι ενημερωμένες συστάσεις για τη φύτευση του προγράμματος Fruit Tree

από την Janis Norton

Κενή τρύπα δέντρου με χωματότοπο που την περιβάλλειΕδώ στο The Urban Farm Nursery, γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα δέντρα μας αυτές τις μέρες είναι πιο ζεστές, πιο ξηρές και πιο σκληρές. Έχουμε βιώσει απώλειες και αγώνες επίσης και γνωρίζουμε τη στεναχώρια της ανάγκης να αφαιρέσουμε ένα δέντρο που δεν ευδοκίμησε. Ακούμε επίσης από τους πελάτες μας που συμμερίζονται τις ανησυχίες τους, ζητώντας μας να βοηθήσουμε και να σώσουμε τα δέντρα τους. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να μην κάνουμε κάτι γι‘ αυτό και βοηθούμε τους πελάτες μας να κάνουν τα βήματα προς την επιτυχία των οπωροφόρων δέντρων.

Συνεργαζόμαστε με ειδικούς με εμπειρία πολλών δεκαετιών στους προμηθευτές φυτωρίων μας και δοκιμάζουμε προϊόντα από τους αξιόπιστους τοπικούς προμηθευτές λιπασμάτων και τροποποιήσεων. Πειραματιστήκαμε με ένα νέο Διατροφικό Πρόγραμμα που επεκτείνεται στις παραδοσιακές συστάσεις λίπανσης, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να παρακολουθούμε τη διαφορά μεταξύ δέντρων και φυτών εντός και εκτός προγράμματος. Συγκεντρώνοντας όλη την έρευνα και την προσωπική μας εμπειρία, προσαρμόσαμε τις συστάσεις φύτευσης για να δώσουμε στα δέντρα μας το καλύτερο σημείο εκκίνησης στα νέα τους σπίτια στις αυλές, τις αστικές φάρμες και τους οπωρώνες σας.

Τα λανθάνοντα, γυμνά ριζικά δέντρα μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για φύτευση με την επεξεργασία των ριζών τους με θρεπτικά συστατικά. Τα εσπεριδοειδή δεν αδρανούν και μπορούν να επωφεληθούν από πρόσθετα θρεπτικά συστατικά προστατεύοντας παράλληλα τη δομή των μικροβίων της ρίζας και του εδάφους που είναι ήδη στη θέση τους.

Οι ακόλουθες οδηγίες τροποποιούνται ώστε να περιλαμβάνουν τη χρήση υγρών βελτιωτικών πριν από τη φύτευση και πρόσθετες ποσότητες ξηρών υλικών στο έδαφος φύτευσης.

Βήμα 1) Προετοιμάστε τα δέντρα και την τρύπα για φύτευση.

Για ΓΥΜΝΗ ΡΙΖΑ δέντρα και φυτά – Προετοιμάστε 1-5 γυμνά ριζικά δέντρα ως εξής χρησιμοποιώντας έναν κουβά, μπανιέρα ή λεκάνη πέντε γαλονιών:

  • Προσθέστε 15 ml από Ουσία και 15 ml από Ψυχή (3 καπάκια το καθένα) έως 5 γαλόνια νερού.
   (Μειώστε το στο μισό για μικρά γυμνά φυτά)
  • Μουλιάστε γυμνές ρίζες για 15-30 λεπτά.

Για εσπεριδοειδή και φυτά σε γλάστρες – Αφού σκάψετε την τρύπα, προετοιμάστε κάθε τρύπα ψεκάζοντας γενναιόδωρα τις πλευρές και τον πυθμένα με αυτό το μείγμα:

Βήμα 2) Σκάψτε την τρύπα και προετοιμάστε το μίγμα εδάφους.

Πάρτε το 40% του εδάφους από την τρύπα και ανακατέψτε με το μείγμα φύτευσης, τα βελτιωτικά και το λίπασμα ως εξής:

  • 40% εγγενές έδαφος (από την τρύπα)
  • 60% Farmer Greg’s Planting Mix (ενισχύστε το οργανικό σας υλικό με ποιοτικά συστατικά)
  • ΔΥΟ τμήματα των τροπολογιών εκκίνησης του Urban Farm που περιλαμβάνει
   • 2 κιλά χυτά σκουληκιών, και
   • 2 λίβρες ΑΖΟΜΙΤΗ, και
   • 2 ουγγιές μυκόρριζες
  • 2 λίβρες. (2,5 φλιτζάνια) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ λίπασμα όπως π.χ BioFlora Crumbles ή SuperMix του Tank (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ)

Βήμα 3) Φυτέψτε δέντρο σύμφωνα με τις οδηγίες μας και εφαρμόστε το υπόλοιπο διάλυμα.

Μετά τη φύτευση ρίχνουμε το υπόλοιπο διάλυμα σε ανάχωμα δέντρων και πριν γεμίσουμε τη λεκάνη με ροκανίδια. Συνεχίστε με βαθύ πότισμα.

  • Το διάλυμα γυμνής ρίζας στα πέντε γαλόνια μπορεί να χωριστεί για έως και 5 δέντρα.
  • Το διάλυμα εσπεριδοειδών είναι 1 γαλόνι ανά δέντρο.

Βήμα 4) Γεμίστε τη λεκάνη με ροκανίδια και σχεδιάστε να φυτέψετε ένα ζωντανό κάλυμμα εδάφους.

Τα καλύτερα καλύμματα ζωντανού εδάφους είναι φυτά που λειτουργούν καλά στο ίδιο πρόγραμμα ποτίσματος με τα δέντρα και αναπτύσσονται καλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως οι γλυκοπατάτες και ή τα αγελαδάκια. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την πρόληψη της απώλειας υγρασίας, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εδάφους και την κατασκευή νέου εδάφους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μεθόδων για να διατηρήσετε τα ροκανίδια στη λεκάνη, δεν υπάρχει σκληρός κανόνας για τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις, τα δέντρα σας θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για να ευδοκιμήσουν στα ακραία κλίματα της ερήμου. Η σκιά, το βάθος φύτευσης και οι ανάγκες ποτίσματος είναι επίσης σημαντικά ζητήματα που καλύπτουμε στις κατηγορίες οπωροφόρων δέντρων μας και σε άλλα άρθρα. Για όσους έχουν αγοράσει ένα δέντρο από εμάς, εάν προκύψουν προβλήματα επικοινωνήστε μαζί μας έγκαιρα με φωτογραφίες και μια περιγραφή των βημάτων φροντίδας που κάνετε, ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.