Πρωτομαγιά | Deborah Silver & Co.

ο ανοιξιάτικος κήπος (7)Εάν είστε κηπουρός στη ζώνη μου, δεν υπάρχει τίποτα σαν την εμπειρία του Μαΐου. Ο χειμώνας φεύγει απρόθυμα. Οι αρχές Μαρτίου ήταν ζεστές και φιλικές. Τα τέλη Μαρτίου, ο Απρίλιος και οι δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου ήταν αρκετά ψυχρές για να φορέσετε ένα σακάκι και να το κλείσετε με φερμουάρ. Όταν πήγα στη δουλειά χθες το πρωί, η θερμοκρασία του αέρα ήταν 37 βαθμούς. Αυτές είναι προσωπικές παρατηρήσεις. Τα αδρανοποιημένα δέντρα, οι θάμνοι, τα πολυετή φυτά και οι βολβοί ανταποκρίνονται στις φυσικές αλλαγές στη θερμοκρασία και στη διάρκεια της ημέρας με διαφορετικό τρόπο. Μόλις όλα τα σημάδια υποδεικνύουν ότι είναι καιρός να ξεφυτρώσουν, να ξεφυλλίσουν ή να αναδυθούν από το έδαφος, τα φυτά αρχίζουν να σπάσουν. Δεν ανταποκρίνονται πολύ στις καθημερινές αλλαγές. Μια μηλιά σε πλήρη άνθηση δεν έχει σχεδόν καμία άμυνα έναντι μιας σειράς θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν. Για καθαρό δράμα, η άνοιξη είναι δύσκολο να νικηθεί.

Αμερικανικό σκυλόξυλο Είναι τόσο δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι ήδη η 23η ημέρα του Μαΐου. Εδώ και 23 μέρες παρατηρώ τη διαδικασία της άνοιξης. Οι ελλέβορες και ο κρόκος αναδύονται νωρίς. Έχουν τελειώσει την ανθοφορία τους. Οι νάρκισσοι είχαν πολύ μεγάλο τρέξιμο, δεδομένου του περασμένου μήνα με κρύες νύχτες. Έχουν απομείνει μόνο λίγες ανθοφορίες. Οι τουλίπες προκλήθηκαν από το ζεστό και μετά το κρύο, και μετά το χιόνι του Μαΐου – δεν ήταν η καλύτερή τους χρονιά. Οι μανόλιες έχουν ήδη ρίξει τα περισσότερα λουλούδια τους. Τα αμερικανικά σκυλάκια μου είναι σε πλήρη άνθιση – πόσο απίστευτα όμορφα είναι αυτή την άνοιξη. Όλα τα αειθαλή σπρώχνουν αυτή την πλούσια ασβεστοπράσινη ανοιξιάτικη ανάπτυξη που κάνει την κηπουρική μου καρδιά να χτυπά λίγο πιο γρήγορα. Οι αζαλέες και ο κρίνος της κοιλάδας στον κήπο μου στη βόρεια πλευρά ανθίζουν με τον ίδιο τρόπο που ανθίζουν τα τελευταία 22 χρόνια.

ο ανοιξιάτικος κήπος (8)Τα λίγα πολυετή φυτά που έχω μεγαλώνουν με εγκατάλειψη. Ο γυναικείος μανδύας, η μέντα και τα δελφίνια είναι ιδιαίτερα στιβαρά. Αυτή η ανάπτυξη με εγκατάλειψη είναι μια καλή περιγραφή της εποχής της άνοιξης. Δεν έχω φανταχτερό τοπίο ή κήπο. Είναι ένας συνηθισμένος δοκιμαστικός και αληθινός αστικός κήπος. Εξουδετερώνεται με πρώιμα ανοιξιάτικα ζιζάνια. Υπάρχουν μέρη όπου το σχέδιο είναι λιγότερο από αστρικό, ή δεν φαίνεται. Αλίμονο η σχεδιαστική κίνηση που δεν φαίνεται οπτικά! Υπάρχουν περισσότερα από λίγα μέρη που χρειάζονται ενημέρωση. Δεν υπάρχει χρόνος να το σκεφτείς τώρα. Η άνοιξη είναι η ώρα για να απολαύσετε κάθε φυτό που αναδύεται από το ασφυκτικό αμπάρι του χειμώνα.

ανοιξιάτικος κήπος (23)Προς ευχαρίστησή μου, μια λιτή βάση από γλυκό ξύλο και campanula porscharskayana έχει καλύψει πλήρως το έδαφος. Τα φυλλώδη υπολείμματα μερικών παλιών νάρκισσους έχουν χλοώδη καλή αντίθεση με τα φυτά που καλύπτουν το έδαφος. Τα ζιζάνια στο μονοπάτι – φυτρώνουν κι αυτά με εγκατάλειψη. Η εμμονή με το τράβηγμα των ζιζανίων και το καθάρισμα θα έρθει αργότερα. Είμαι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένος στο να παρακολουθώ τα φυτά να κάνουν αυτό που κάνουν.

ο ανοιξιάτικος κήπος (2)Έχω μόνο 3 φυτά βαρύγδουπο κρίνου της κοιλάδας. Κανένα από αυτά δεν έχει αυξηθεί ιδιαίτερα σε μέγεθος τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτό το φυτό έχει δύο μίσχους φέτος – πόσο υπέροχο είναι αυτό; Αυτά τα τρία φυτά, που αναπτύσσονται παρά το ότι κατακλύζονται από κισσό, μπορεί να είναι μικρά, αλλά αποτελούν σημαντικό μέρος της εμπειρίας μου την άνοιξη.

ο ανοιξιάτικος κήπος (14)Η χαρά του σχεδιασμού είναι διαφορετική. Είναι πολύ περισσότερο για την αρχιτεκτονική, τη ροή και τη γλυπτική. Αφορά πολύ τη γραμμή, την κατεύθυνση, τη μάζα, την υφή, το χρώμα και τη λειτουργία. Αν και σχεδιάζω για πελάτες, και το έχω κάνει τακτικά από τις αρχές Μαρτίου, η άνοιξή μου έχει να κάνει με τα φυτά.

ο ανοιξιάτικος κήπος (13)Μένω σε μια αστική γειτονιά. Ορισμένα τοπία και κήποι είναι καλά σχεδιασμένα. Άλλες ιδιότητες δεν έχουν τίποτα που να μπορεί να αποδοθεί στον υπέροχο σχεδιασμό, αλλά κάθε ένα από τα φυτά τους αναπτύσσεται ακριβώς όπως το δικό μου. Εάν παραπαίουν από την παραμέληση, αυτή η θλιβερή κατάσταση θα γίνει εμφανής αργότερα. Παίρνω πολλά πράγματα από αυτό. Η φύση έχει τη δική της ανεξάρτητη ατζέντα. Και όσοι κηπουροί ενδιαφέρονται περισσότερο για τα φυτά παρά για το σχέδιο έχουν τον σεβασμό μου. Αυτή τη στιγμή της σεζόν, έχω δίκιο μαζί τους. Παρόλο που τα χόρτα και ο ανθεκτικός ιβίσκος δεν θα αναπτυχθούν πλήρως και στη δόξα τους παρά πολύ αργότερα, η παρακολούθηση της διαδικασίας με την οποία ανοίγουν την άνοιξη είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με τα λουλούδια τους. Η άνοιξη σημαίνει καλά πράγματα για κάθε τετραγωνική ίντσα εδάφους από το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ένα φυτό.

ο ανοιξιάτικος κήπος (16)Οι παπαγαλίες ξεφυλλίζουν τόσο γρήγορα, τα φύλλα μαραίνονται από τον κόπο.

ο ανοιξιάτικος κήπος (10)Οι φτέρες και οι οικοδεσπότες βρίσκονται σε αυτή την τρελή εφηβική φάση.

ανοιξιάτικος κήπος (29)Τα χρυσά φύλλα σφενδάμου του Princeton είναι η πιο συγκλονιστική απόχρωση Chartreuse που μπορεί κανείς να φανταστεί. Αργότερα το καλοκαίρι, αυτό το πράσινο του ασβέστη θα γίνει πράσινο.

ανοιξιάτικος κήπος (26)Όπου κι αν κοιτάξω κάτι μεγαλώνει.

ανοιξιάτικος κήπος (16) - ΑντίγραφοΈνα δενδρύλλιο Helleborus argutifolius χρειάστηκε 4 χρόνια για να αποκτήσει ανθισμένο μέγεθος. Ένας ήπιος χειμώνας σημαίνει ότι έχω την ευχαρίστηση τριών ανθισμένων μίσχων για περισσότερο από ένα μήνα τώρα.

ανοιξιάτικος κήπος (10) - ΑντίγραφοΤι υπέροχες μέρες του Μάη που περνάμε.