15 Συμβουλές για Καλλιέργεια Ντομάτες σε Γλαστράκια & 18 Καλύτερες Ντομάτες για Δοχεία

Συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας

Το καλοκαίρι δεν μοιάζει πάντα με καλοκαίρι αν δεν έχετε φυτό ντομάτας στο σπίτι σας. Μια υγιεινή καλλιέργεια καθώς και ένα καταπληκτικό συστατικό σε μια σαλάτα, οι ντομάτες είναι απαραίτητο.

Δεν έχετε κήπο; Λοιπόν, μην ανησυχείτε γιατί μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε γλάστρες και δοχεία πολύ εύκολα. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας σε γλάστρες.

1. Επιλέξτε The Perfect Location

Συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας

Πίστωση εικόνας: μπαλκόνι κήπου web

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς σκέφτονται να κρατήσουν τις ντομάτες τους σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Αλλά τότε, από πού θα πάρει το φως του ήλιου. Επιλέξτε ένα σημείο κοντά στο παράθυρο όπου το φυτό ντομάτας σας παίρνει μια κατάλληλη ποσότητα ηλιακού φωτός. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει αν μπορούσατε να τα κρατήσετε μακριά το ένα από το άλλο, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην κυκλοφορία του αέρα.

2. Επιλέξτε το σωστό δοχείο

Συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας

Πίστωση εικόνας: blogspot

Λοιπόν, αφού δεν πρόκειται να φυτέψετε τις ντομάτες σας στον κήπο, θα χρειαστείτε μια ολοκαίνουργια γλάστρα ή ένα δοχείο για να τις τοποθετήσετε. Τώρα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη διαθέσιμα. Πρέπει να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα φυτά που θέλετε. Η επιλογή του σωστού μεγέθους δοχείου ντομάτας είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του φυτού. Πρέπει να διαλέξετε μια γλάστρα που θα ταιριάζει τέλεια στα φυτά.

3. Να επιλέγετε πάντα το μείγμα για γλάστρα

Συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας

Πίστωση εικόνας: Old Farmer’s Almanac

Όταν θέλετε να έχετε εκπληκτικές ιδιότητες ντομάτας στη γλάστρα σας, πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε χώμα κήπου για αυτό. Εάν επιλέξετε ένα μείγμα γλαστρών καλής ποιότητας, τότε θα προσφέρει στο φυτό ένα αφράτο και ελαφρύ περιβάλλον για να αναπτυχθεί σωστά. Επιπλέον, το χώμα του κήπου έχει πάντα κάποιο είδος παρασίτων και βακτηρίων σε αυτό. Δεν θα θέλατε να πάρετε τέτοιο ρίσκο με τις ντομάτες σας, σωστά; Έτσι, ένα καλής ποιότητας και κατάλληλο μείγμα γλάστρας είναι το καλύτερο στοίχημα εδώ.

4. Επιλέξτε Πότε θα φυτέψετε τις ντομάτες

Συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας

Πίστωση εικόνας: Καλύτερα Σπίτια και Κήποι

Λοιπόν, οι ντομάτες μεγαλώνουν καλύτερα όταν ο καιρός είναι παγωμένος. Μην ανησυχείτε. δεν θα κάνει τίποτα και στα φρούτα. Οπότε, η σωστή βροχή θα είναι καλή ιδέα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να τα ποτίζετε ξανά και ξανά. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η βροχή δεν είναι πάρα πολύ. Δεν θέλετε να σαπίσουν οι ντομάτες σας τώρα, σωστά; Η σωστή φροντίδα σχετικά με το χρόνο φύτευσης είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για τις ντομάτες.

5. Επιλέξτε τις καλύτερες ποικιλίες ντομάτας

Καλλιέργεια ντοματών σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Shifting Roots

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας που αναπτύσσονται στις γλάστρες και τα δοχεία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ντομάτες που τείνουν να αποδίδουν λίγο καλύτερα από τις άλλες. Γιατί, λοιπόν, να μην επιλέξετε τις καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια σε γλάστρες; Ποιος ξέρει ότι μπορεί να βρεις το τέλειο; Βρήκαμε ότι τα ντοματίνια λειτουργούν πολύ καλά σε γλάστρες. Έτσι, αν σκεφτείτε ποτέ να αγοράσετε ένα, αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε.

Διαβάστε επίσης: Top 21 μυθικά λουλούδια και φυτά

6. Grow The Determinate Tomatoes

Καλλιέργεια ντομάτας σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Dennis‘ 7 Dees

Τώρα μπορεί να σκέφτεστε τι είναι μια αποφασιστική ντομάτα. Λοιπόν, μια αποφασιστική ντομάτα είναι η καλύτερη λύση για ένα νοικοκυριό που έχει λιγότερο χώρο. Εάν η τοποθεσία καλλιέργειας σας είναι λίγο μικρότερη από το συνηθισμένο, τότε τα καθορισμένα φυτά ντομάτας είναι η μόνη επιλογή για εσάς, φίλε μου. Αυτά τα φυτά έχουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες κανονικές ντομάτες καθώς δεν μεγαλώνουν πολύ φαρδιά και ψηλά. Έτσι, αν θέλετε μια λύση στο πρόβλημα του χώρου, τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτούς τους τύπους.

7. Επιλέξτε τη σωστή τεχνική για φύτευση

Καλλιέργεια ντοματών σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: NPR

Για να είμαι ειλικρινής, η φύτευση μιας ντομάτας δεν είναι τόσο δύσκολη. Δεν είναι τελικά επιστήμη πυραύλων. Αλλά αν νομίζετε ότι απλά θα πάρετε ένα φυτό και θα το γλάψετε, τότε κάνετε λάθος. Ούτε αυτό θα έχει αποτέλεσμα. Έτσι, η επιλογή της σωστής τεχνικής είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές καλλιέργειας ντομάτας που μπορούμε να σας δώσουμε. Βλέπετε, τα φυτά της τομάτας πρέπει να φυτευτούν πολύ βαθιά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το ριζικό σύστημα είναι αρκετά δυνατό και υγιές.

8. Κρατήστε τα μακριά από παράσιτα

Καλλιέργεια ντομάτας σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: YouTube

Δεν είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε τις ντομάτες. Υπάρχουν επίσης αρκετά έντομα που αγαπούν τη ζουμερή απόλαυση. Να είστε προσεκτικοί όταν καλλιεργείτε ντοματίνια σε γλάστρες, μπορεί να μολυνθούν εύκολα με τα έντομα και τα παράσιτα. Αυτό θα κάνει όλες τις προσπάθειές σας να πάνε μάταιες. Επίσης, χρησιμοποιήστε το χώμα που δεν έχει παράσιτα και βακτήρια. Έτσι οι ντομάτες σας θα είναι ασφαλείς.

9. Χρησιμοποιήστε οργανικό λίπασμα

Συμβουλές καλλιέργειας τομάτας

Πίστωση εικόνας: Κατάστημα ειδών σπιτιού

Η χρήση οργανικού λιπάσματος είναι πολύ σημαντική όταν καλλιεργείτε ντομάτες σε γλάστρα. Βλέπετε, όταν καλλιεργείτε τις ντομάτες σε έναν κήπο, παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά ούτως ή άλλως. Ωστόσο, όταν το φυτό βρίσκεται σε γλάστρα, υπάρχει ανάγκη χρήσης του οργανικού λιπάσματος για την παροχή στα φυτά με τα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Εκτός από αυτό, αυτά τα λιπάσματα δεν έχουν ούτε χημικό περιεχόμενο.

10. Ποτίστε τους με τον τέλειο τρόπο

Συμβουλές καλλιέργειας ντομάτας

Πίστωση εικόνας: Youtube

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να ποτίζετε αυτά τα φυτά με τακτικό τρόπο, ώστε το έδαφος να είναι υγρό. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε καθώς το χώμα μπορεί να κορεστεί. Επίσης, συνιστάται επίσης η χρήση των δακτύλων για τον προσδιορισμό της κατάστασης του εδάφους. Το πότισμα από πάνω θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται κατά την καλλιέργεια ντομάτας κουβάδες και μπανιέρες.

Διαβάστε επίσης: 18 υπέροχες συμβουλές για έναν τέλειο κήπο κουζίνας

11. Λάβετε κάποια υποστήριξη στα φυτά

Συμβουλές καλλιέργειας ντομάτας

Πίστωση εικόνας: Parkseed

Λοιπόν, τα φυτά τομάτας θα χρειάζονταν κάποια υποστήριξη για να αναπτυχθούν, σωστά; Ειδικά τα αμπελόφυτα ντομάτα. Έτσι, η παροχή της υποστήριξης που χρειάζονται είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια ενός κλουβιού, καφασωτό ή ένα συγκεκριμένο κοτσάνι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως στήριγμα. Η βασική ιδέα αυτού είναι να βεβαιωθείτε ότι το βάρος του καρπού δεν αντέχει το φυτό. Θα αφαιρούσατε το βάρος από τα φυτά. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ για να καλύψετε το κλουβί.

12. Αφαίρεση και κλάδεμα κορόιδων

Συμβουλές καλλιέργειας ντομάτας

Πίστωση εικόνας: Κηπουρική

Το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητο για ορισμένα φυτά που αναπτύσσονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο, για ορισμένα φυτά, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε. Το μπέρδεμα των κλαδιών είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην περίπτωση των φυτών ντομάτας. Λοιπόν, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτά τα κλαδιά φαίνεται πάντα να εμποδίζουν τη ροή του αέρα στο φυτό. Επίσης, μπλοκάρουν το φως του ήλιου επίσης. Έτσι, όταν ψάχνετε για μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, προτείνουμε ότι το κλάδεμα αυτών των κλαδιών θα είναι η καλύτερη ιδέα. Αυτό θα αυξήσει επίσης την παραγωγικότητα των φυτών.

13. Η εβδομαδιαία επιθεώρηση των φυτών είναι απαραίτητη

Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Youtube

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις όταν καλλιεργείτε ντομάτες σε γλάστρες. Η επιθεώρηση των φυτών είναι απαραίτητη όταν το κάνετε. Οι εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις σας βοηθούν να ελέγξετε εάν τα φυτά και οι καρποί έχουν παράσιτα ή έντομα πάνω τους ή όχι. Σε περίπτωση που υπάρχουν, θα μπορείτε να τα αφαιρέσετε για να είναι ασφαλή τα φυτά σας. Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερα προβλήματα σωστά; Στη συνέχεια, η επίλυση των προβλημάτων είναι η καλύτερη ιδέα εδώ. Λοιπόν, γιατί να μην το δοκιμάσετε, άνθρωποι; Τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά.

14. Harvest The Tomatoes

Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Gardaholic

Αν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας, είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε μια υπέροχη παραγωγή και συγκομιδή. Τώρα, πρέπει να επιλέξετε και την ώρα συγκομιδής των ντοματών. Δεν μπορείς απλά να πας να τα πάρεις, έτσι δεν είναι; Οι ντομάτες θα είναι οι καλύτερες όταν μαζευτούν την κατάλληλη στιγμή. Θα προτείναμε την ώρα που μπορείτε εύκολα να τα μαδήσετε από τα κλαδιά. Επίσης, φροντίστε να τα πλένετε πριν φάτε. Αυτό βοηθά στη μείωση των ασθενειών.

15. Φροντίστε να καθαρίσετε

Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Ebay

Το καθάρισμα είναι πολύ σημαντικό για να έχετε μια επιτυχημένη ανάπτυξη όταν φυτεύετε τις ντομάτες την επόμενη φορά. Αφαιρέστε όλο αυτό το παλιό μείγμα γλάστρας από τις γλάστρες και καθαρίστε τις σωστά ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και την επόμενη φορά. Επίσης, η αποστείρωση των γλάστρων θα είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα. Μόλις είναι όλα καθαρά, στεγνώστε τα και είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Αυτές είναι όλες οι συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας. Ελπίζω να ξέρετε μέχρι τώρα πώς να καλλιεργείτε ντομάτες σε γλάστρες.

Διαβάστε επίσης: 31 ωφέλιμες συμβουλές για την κηπουρική σε κοντέινερ

Διαφορετικές ποικιλίες τομάτας για δοχεία

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ντομάτας σε δοχεία που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Λοιπόν, τι θα λέγατε να δούμε μερικές από τις καλύτερες ντομάτες για δοχεία εδώ; Ας παμε τοτε.

1. Big Boy Bush Tomato

Οι καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Garden The Easy Way

Αυτή η μεσαίου μεγέθους ποικιλία ντομάτας είναι παραγωγική και είναι η καλύτερη για μικρές κουζίνες.

2. Μπους Πρωταθλητής

Καλύτερο για συμπαγή ανάπτυξη και έχει σωστή ανοχή στη θερμότητα. Μεγαλώνει 2 πόδια σε ύψος.

3. Bush Goliath Tomato

Άτομα που έχουν περιορισμένο χώρο στον κήπο τους μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Αυτό το φυτό είναι περίπου 3 πόδια όταν μεγαλώνει. Είναι καλύτερο για δοχεία.

4. Celebrity Tomato

Οι καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Περιοδικό D

Είναι ημι-καθορισμένο και φτάνει μέχρι τα 4 πόδια. Είναι το καλύτερο αν θέλετε παχουλές και στιβαρές ντομάτες.

5. Early Girl Bush Tomato

Αυτό είναι ένα υβριδικό φυτό ντομάτας που είναι τέλειο για τις περιοχές που έχουν μικρότερες εποχές. Οι ντομάτες ωριμάζουν μέσα σε 2 μήνες.

6. Patio F Tomato

Οι καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Αυστραλιανός σπόρος

Είναι φυτό νάνος και ιδανικό για δοχεία. Το μέγεθος των ντοματών είναι λίγο μεγαλύτερο από το κερασι.

7. Window Box Roma Tomato

Μια άλλη υβριδική, πρώιμη ντομάτα. Γλυκό και στη γεύση.

8. Tumbling Tom

Οι καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Φυτά Bonnie

Αυτό το φυτό έχει ντοματίνια που είναι γλυκά. Το καλύτερο για τα μπαλκόνια!!

9. Sun Sugar

Ένα ενδιάμεσο φυτό που δίνει ντοματίνια, είναι πολύ εύκολο στην ανάπτυξη και την ωρίμανση.

10. Καρμέλο

Οι καλύτερες ντομάτες για καλλιέργεια σε γλάστρες

Πίστωση εικόνας: Επιστημονική Πηγή

Τίποτα δεν ξεπερνά τη γεύση ενός Carmello. Επίσης, είναι και πολύ παραγωγικό.

11. Sweet 100 Tomato

Ένα υβριδικό-ενδιάμεσο φυτό ντομάτας που δίνει στα ντοματίνια αυτά που είναι κόκκινου χρώματος.

12. Sweet Baby Girl Tomato

Καλύτερες ντομάτες για δοχεία

Πίστωση εικόνας: Η ζωή μου στον κήπο

Αν θέλετε να έχετε δείγματα ντομάτας σε μέγεθος μπουκιάς, αυτό είναι το φυτό για εσάς. Το ύψος του φυτού είναι περίπου 78 ίντσες.

13. Sun Gold

Η εκπληκτική γλυκιά γεύση μιας ντομάτας Sun Gold δεν ξεχνιέται εύκολα. Αυτά έχουν πορτοκαλί χρώμα και είναι καλύτερα για μεγάλα δοχεία.

14. Πρίγκιπας Μποργκέζε

Καλύτερες ντομάτες για δοχεία

Πίστωση εικόνας: Pinterest

Ιταλικό κειμήλιο, αυτό το φυτό είναι το καλύτερο μεταξύ των καθοριστικών. Οι ντομάτες σε σχήμα αυγού είναι τα καλύτερα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: 35 καλύτερες ποικιλίες αγγουριού που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι

15. Μανιτόμπα

Αυτό το φυτό είναι καλύτερο για το καλοκαίρι. Έχει επίσης μεγάλη ανοχή σε ασθένειες. Η γεύση είναι λίγο πικάντικη όμως.

16. Νεοϋορκέζος

Αυτό το φυτό ντομάτας αναπτύσσεται καλά σε δροσερό περιβάλλον. Οι ντομάτες είναι κόκκινο-κόκκινες και η γεύση είναι λίγο μέτρια.

17. Sprite Tomato

Καλύτερες ντομάτες για δοχεία

Πίστωση εικόνας: Sunnyvale Garden

Αυτό είναι το καλύτερο φυτό για όσους αγαπούν τις ντομάτες. Λειτουργεί καλά και με περιορισμένους χώρους.

18. Επιλογή της Σόφι

Ένα άλλο παράδειγμα ντομάτας κειμήλιο, ωστόσο, είναι μια νάνος. Τα φρούτα είναι πολύ γευστικά και μεγάλα όμως.

Λοιπόν, αυτές είναι όλες οι συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας. Αν ακολουθήσατε προσεκτικά αυτό το άρθρο, τότε θα γνωρίζετε τα πάντα για την καλλιέργεια ντομάτας σε γλάστρες.
Λοιπόν, είστε έτοιμοι να καλλιεργήσετε τις δικές σας ντομάτες τώρα; Λοιπόν, τι περιμένεις τότε; Ξεκίνα τώρα!