35 καλύτερες ποικιλίες αγγουριού που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι

Ποικιλία αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Κορυφαίος Αγρότης

Το αγγουράκι είναι μια μικρή ποικιλία αγγουριού. Μερικοί δεν θα φτάσουν ούτε δύο ίντσες σε μήκος. Αυτοί οι τύποι αγγουριών είναι συχνά τουρσί. Είναι διάσημα στη Γαλλία, όπου συχνά σερβίρονται αγγουράκια τουρσί μαζί με πατέ.

13. Gold Standard

Ποικιλία αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Κατάστημα ειδών σπιτιού

Το πρότυπο του χρυσού είναι ικανό να παράγει έως και πέντε φορές την ποσότητα βήτα-καροτίνης που βρίσκεται σε άλλους τύπους αγγουριού. Είναι συνήθως ελκυστικά με σκούρο πράσινο δέρμα και σάρκα σε τόνους σολομού. Αυτά τα αγγούρια είναι εξαιρετικά για τουρσί και για κατανάλωση φρέσκων.

14. Πρασινομανίκια

Ποικιλία αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Lowes

Το Greensleeves είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία αγγουριού. Στην πραγματικότητα, είναι δυνατή η συγκομιδή των καρπών εντός μόνο 53 ημερών από τη σπορά. Επιπλέον, αυτή η ποικιλία αγγουριού είναι πολύ παραγωγική και παράγει μεγάλες καλλιέργειες σκουρόχρωμων αγγουριών με μήκος έως και 8 ίντσες!

15. Ιαπωνικό αγγούρι

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Lowes

Το ιαπωνικό αγγούρι είναι μια ποικιλία αγγουριού κειμήλιο που μπορεί να φτάσει έως και 18 ίντσες σε μήκος. Ανήκοντας στις ειδικές ποικιλίες αγγουριού, το ιαπωνικό αγγούρι έχει βαθύ πράσινο χρώμα φλούδας με ζωηρές κληματαριές.

16. Kirby Cumbers

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Shutterstock

Τα αγγούρια Kirby ανήκουν σε εκείνους τους τύπους φυτών αγγουριού που είναι συνήθως κοντά και με ανώμαλη υφή. Αυτά τα αγγούρια έχουν διαφορετικά χρώματα δέρματος, από σκούρο πράσινο έως κίτρινο. Λόγω της υπέροχα τραγανής υφής τους, είναι εξαιρετικά για τουρσί και στην πραγματικότητα διατίθενται στο εμπόριο ως «αγγούρια τουρσί».

Διαβάστε επίσης: 18 Υπέροχες συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας για αρχάριους

17. Αγγούρια λεμονιού

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Νότια Έκθεση

Αυτό το αγγούρι μοιάζει με αυτό ενός φρούτου λεμονιού, επομένως, το όνομα. Είναι στρογγυλό και έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, με τρυφερή υφή και γλυκιά γεύση. Αυτό το αγγούρι είναι εξαιρετικό για τουρσί και τεμαχισμό.

18. Αγγούρια κρυστάλλου λεμονιού

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Blogspot

Καλλιεργήστε τα κρυστάλλινα αγγούρια λεμονιού αν θέλετε μια μοναδική ποικιλία αγγουριού να αναπτυχθεί στον κήπο σας. Ακριβώς όπως το αγγούρι λεμόνι, αυτό το μικρό στρογγυλό αγγούρι έχει μια υπέροχη γλυκιά γεύση. Επιπλέον, έχει επίσης τραγανή σάρκα, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για τουρσί.

19. Marketmore

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Shopify

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες αγγουριών Marketmore που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Επιλέξτε το Marketmore 97 και το Marketmore 80 εάν είστε κηπουρός permaculture. Επιπλέον, το Marketmore 86 είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε τον τύπο αγγουριού που έχει υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας.

20. Μινιατούρα Λευκά Αγγούρια

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: εκκράτης

Μια άλλη μοναδική ποικιλία αγγουριού που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας είναι το μινιατούρα λευκό αγγούρι. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ποικιλίες αγγουριού, αυτό το αγγούρι έχει μια ξεχωριστή λευκή φλούδα και μαύρες ράβδους τουρσί. Αν λοιπόν θέλετε ένα μοναδικό αγγούρι στον κήπο σας, επιλέξτε αυτήν την ποικιλία αγγουριού.

21. Εθνικό τουρσί

Τύποι φυτών αγγουριών

Πίστωση εικόνας: Shopify

Από το ίδιο το όνομα, το National Pickling είναι μια ποικιλία αγγουριών για τουρσί. Παράγει σκούρο πράσινο δέρμα και είναι λίγο πιο παχύ σε διάμετρο. Επιπλέον, μπορεί να μεγαλώσει από 5 έως 7 ίντσες και έχει μαύρες ράχες.

22. Orient Express

Τύποι αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Πληκτρολόγιο

Αν σας αρέσει να τρώτε αγγούρια που είναι τραγανά και τραγανά, τότε θα πρέπει να πάτε για το Orient Express. Πρόκειται για μια υβριδική ποικιλία αγγουριού που παράγει λεπτούς και σκούρο πράσινους καρπούς. Επιπλέον, αυτό το αγγούρι μπορεί να αναπτυχθεί έως και 5 ίντσες σε μήκος.

23. Περσικά αγγούρια

Τύποι αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Eden Gourmet

Τα περσικά αγγούρια είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με τις αγγλικές ποικιλίες αγγουριού. Στην πραγματικότητα, μοιάζουν τόσο πολύ που είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το ένα από το άλλο. Έρχονται σε μεγάλη γκάμα μηκών. Άλλα είναι πιο κοντά, ενώ άλλα είναι μακρύτερα. Συχνά, έχουν μια ελαφρώς ανώμαλη υφή στο δέρμα τους παρόμοια με τα αγγούρια Kirby.

24. Πικλέ Μπους

Τύποι αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Demandware

Ένα άλλο αγγούρι που ανήκει στην ποικιλία τουρσί είναι το Pickle Bush. Αυτό το φυτό αγγουριού είναι γνωστό για την παραγωγή τραγανών και νόστιμων καρπών. Επιπλέον, το σκούρο πράσινο φρούτο είναι ικανό να μεγαλώσει έως και 5 ίντσες. Αυτή η ποικιλία είναι επίσης πολύ παραγωγική και μπορεί επίσης να αναπτυχθεί καλά σε δοχεία.

25. Regal

Τύποι αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Αμαζόνα

Εάν προτιμάτε να καλλιεργείτε σπόρους αγγουριού ανθεκτικούς στις ασθένειες, τότε μία από τις ποικιλίες αγγουριού που μπορείτε να καλλιεργήσετε είναι το Regal. Αυτό το φυτό αγγουριού δεν είναι μόνο ανθεκτικό στις ασθένειες, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι παράγει υψηλές αποδόσεις. Επιπλέον, ο μακρύς λεπτός καρπός του μπορεί να φτάσει έως και 7 ίντσες σε μήκος!

Διαβάστε επίσης: 25 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε γλάστρες

26. Salad Bush

Τύποι αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Shopify

Ανήκοντας στις ποικιλίες αγγουριού, το Salad Bush είναι ένα συμπαγές υβριδικό φυτό που είναι επίσης ανθεκτικό στις ασθένειες. Επιλέξτε αυτή την ποικιλία εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε τα αγγούρια σας σε ένα δοχείο. Είναι ικανό να παράγει καρπούς με λεία και σκούρα πράσινη φλούδα.

27. Saladin

Τύποι αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Τόμπσον Μόργκαν

Καλλιεργήστε το αγγούρι Saladin στον κήπο σας εάν θέλετε ένα αγγούρι που μπορείτε να φάτε φρέσκο ​​και να το χρησιμοποιήσετε για τουρσιά. Ο καρπός μπορεί να φτάσει έως και πέντε ίντσες σε μήκος. Έχει μικρούς σπόρους και θεωρείται ιδανική υβριδική ποικιλία αγγουριού για όλες τις χρήσεις.

28. Sambar Cumbers

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Youtube

Καλλιεργήστε το αγγούρι sambar στον κήπο σας μόνο εάν ο κήπος σας δέχεται επαρκή ποσότητα ηλιακού φωτός. Αυτή η ποικιλία αγγουριού χρειάζεται μια βέλτιστη ποσότητα ηλιακού φωτός για να ευδοκιμήσει. Επιπλέον, οι σπόροι του αγγουριού sambar μπορούν να βλαστήσουν εύκολα αν τους καλλιεργήσετε το καλοκαίρι. Επομένως, φροντίστε να φυτέψετε τους σπόρους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, εάν θέλετε να εγγυηθείτε την επιτυχία αυτής της ποικιλίας αγγουριού.

29. Slicemore

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Shopify

Αν θέλετε ένα αγγούρι σε φέτες που έχει γλυκιά γεύση, τότε προτιμήστε το αγγούρι Slicemore. Αυτό το υβριδικό αγγούρι είναι στην πραγματικότητα μια βελτιωμένη ποικιλία των γλυκών αγγουριών σε φέτες. Ωστόσο, το Slicemore είναι πιο σφριγηλό και μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά κλίματα.

30. Spacemaster

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Νότια Έκθεση

Αν ψάχνετε για ένα φυτό αγγουριού που μπορεί να παράγει έναν απαλό και σκούρο πράσινο καρπό, τότε το Spacemaster είναι αυτό που χρειάζεστε! Επιπλέον, εάν δεν έχετε χώρο στον κήπο σας, καλλιεργήστε αυτό το φυτό σε ένα δοχείο. Ως συμπαγές φυτό, το Spacemaster μπορεί ενδεχομένως να καλλιεργηθεί σε έναν μικρό κήπο ή σε ένα δοχείο.

31. Straight Eight

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Shopify

Επιλέξτε την ποικιλία Straight Eight εάν θέλετε ένα αγγούρι σε φέτες που έχει υπέροχη γεύση. Έχει μικρή κοιλότητα σπόρων με βαθύ πράσινο δέρμα. Επιπλέον, το Straight Eight μπορεί να μεγαλώσει έως και 10 ίντσες σε μήκος.

32. Yours Long

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Νότια Έκθεση

Επιλέξτε το Suyo Long αν προτιμάτε να καλλιεργείτε εξειδικευμένα αγγούρια. Αυτή είναι μια ασιατική ποικιλία αγγουριού που μπορεί να παράγει μεγάλους καρπούς. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μεγαλώσει έως και 18 ίντσες! Βεβαιωθείτε ότι καλλιεργείτε το Suyo Long σε α καφασωτό αφού έχει σφριγηλά κλήματα.

33. Sweet Slice

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Αμαζόνα

Αν θέλετε ένα αγγούρι που δεν χρειάζεται πλέον να το ξεφλουδίζετε πριν το φάτε, τότε επιλέξτε το Sweet Slice. Καλλιεργήστε αυτό το φυτό αγγουριού σε πέργκολα, καθώς έχει ζωηρές κληματαριές.

34. Γλυκιά Επιτυχία

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Shopify

Επιλέξτε την ποικιλία Sweet Success εάν θέλετε να σπείρετε σπόρους αγγουριού ανθεκτικούς στις ασθένειες στον κήπο σας. Επιπλέον, αυτό το αγγούρι έχει μια γλυκιά και τραγανή γεύση, που το καθιστά ιδανικό για τουρσί. Φροντίστε να το μεγαλώσετε κάθετα για να ενθαρρύνετε μεγαλύτερη απόδοση.

Διαβάστε επίσης: 75 είδη λουλουδιών που μπορείτε να φάτε

35. Tendergreen Burpless

Καλύτερες ποικιλίες αγγουριού

Πίστωση εικόνας: Eden Brothers

Καλλιεργήστε το Tendergreen Burpless αν θέλετε ένα αγγούρι που έχει μια επιπλέον γλυκιά γεύση. Μάλιστα, μπορείτε να φάτε απευθείας το φρούτο ακόμα και χωρίς να του ξεφλουδίσετε.

Με αυτόν τον μακρύ κατάλογο ποικιλιών αγγουριού, είναι εύκολο να αποφασίσετε ποια ποικιλία αγγουριού θα καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες σχετικά με τον σωστό τρόπο ανάπτυξης των φυτών για να εξασφαλίσετε την επιτυχία. Καλή τύχη!