DIY Herbal Vapor Rub – Herbal Academy

Το να φτιάξετε το δικό σας τρίψιμο με ατμούς βοτάνων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη συλλογή αιθέριων ελαίων σας, δημιουργώντας παράλληλα μια φυσική εναλλακτική λύση για τα τριψίματα με μενθόλη μαζικής παραγωγής.

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει ευκάλυπτο (Eucalyptus globulus) αιθέριο έλαιο. Αυτό το αναζωογονητικό λάδι είναι ο ατμός που αποστάζεται από τα φύλλα του αειθαλούς δέντρου, το οποίο είναι εγγενές στην Αυστραλία και είναι γνωστό για το άρωμα μενθόλης του. Ο ευκάλυπτος περιέχει ευκαλυπτόλη, μια ένωση με αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες (Wong, 2020). Ο ευκάλυπτος που χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε ενώσεις που θεραπεύουν τα αναπνευστικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών τριψίματος στο στήθος με μενθόλη, έχει βρεθεί επίσης σε ορισμένες μελέτες ότι βοηθά στην επούλωση πληγών και προάγει τη στοματική υγεία (Wong, 2020).

μέντα (Μέντα χ πιπερίτα) το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα αποσταγμένα με ατμό φύλλα του φυτού της μέντας και θεωρείται φυσικό αποσυμφορητικό επειδή περιέχει μενθόλη (McDermott, 2019). Επίσης πιστεύεται ότι έχει αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, η μέντα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος, της συμφόρησης και των πεπτικών προβλημάτων (Δρέσδη, 2020).

Μαζί, ο ευκάλυπτος και η μέντα παρέχουν μια δύναμη φυτικής καλοσύνης και ισχυρών αρωμάτων, καθιστώντας τα ένα ιδανικό δίδυμο για αυτό το τρίψιμο με ατμούς βοτάνων.

τενεκέδες από ατμό τρίψιμο

Τρίψτε με ατμούς βοτάνων DIY

Αυτό το τρίψιμο με βοτανικό ατμό θυμίζει τα αντίστοιχα του εμπορίου, αλλά είναι κατασκευασμένο από απλά, φυσικά συστατικά και δεν περιέχει πετρέλαιο. Απόδοση: ένας κασσίτερος 2 ουγγιών.

Συστατικά

8 ουγγιές βιολογικό αμυγδαλέλαιο
1 ουγγιά κερί μέλισσας
10 σταγόνες οργανικός ευκάλυπτος (Eucalyptus globulus) αιθέριο έλαιο
10 σταγόνες βιολογική μέντα (Μέντα χ πιπερίτα) αιθέριο έλαιο

Κατευθύνσεις

  • Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του διπλού λέβητα, τοποθετήστε το κερί μέλισσας και το αμυγδαλέλαιο μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσουν και τα δύο συστατικά μαζί. Θεωρώ ότι ένα ποτήρι μεζούρα τοποθετημένο μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα γεμάτη νερό λειτουργεί καλά ως διπλός λέβητας DIY.
  • Αφαιρέστε το μείγμα λαδιού από το κερί μέλισσας από την εστία και προσθέστε τα αιθέρια έλαια.
  • Ρίξτε αμέσως το μείγμα σε μικρές μεταλλικές φόρμες (1-2 ουγγιές).
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κλείσουμε τα φορμάκια.
  • Χρήση σε περιπτώσεις βήχα και συμφόρησης. Τρίψτε στην περιοχή του στήθους και αναπνεύστε βαθιά.

Προσοχή: Τα αιθέρια έλαια μέντας και ευκαλύπτου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και κάτω, καθώς αυτά τα αιθέρια έλαια μπορούν να επιβραδύνουν την αναπνοή. Με παιδιά 3 ετών και άνω, Eucalyptus radiata Το αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά έως και 1% και το αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 0,5%. Φροντίστε να κρατάτε όλα τα προϊόντα αιθέριων ελαίων μακριά από τα μάτια. Επίσης, όσοι έχουν άσθμα μπορεί να έχουν αρνητική αντίδραση σε αυτά τα αιθέρια έλαια. Εάν έχετε άσθμα, είναι καλύτερο να ελέγξετε πώς ανταποκρίνεστε στα αιθέρια έλαια μέντας και ευκαλύπτου πριν τα χρησιμοποιήσετε σε μεγαλύτερες ποσότητες. Εάν διαπιστώσετε ότι οι πνεύμονες και οι δίοδοι αέρα σας κλείνουν ή σφίγγουν ως απόκριση, άλλες επιλογές όπως το ξύλο κέδρου και το ρωμαϊκό χαμομήλι μπορεί να αντικατασταθούν (Siegmund-Roach, 2015).

Για περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια των αιθέριων ελαίων, διαβάστε Ένας οδηγός για την ασφάλεια των αιθέριων ελαίων.

DIY Herbal Vapor Rub | Herbal Academy | Το να φτιάξετε το δικό σας τρίψιμο με ατμούς βοτάνων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαιά σας, δημιουργώντας παράλληλα εναλλακτικές λύσεις για τρίψιμο με μενθόλη μαζικής παραγωγής.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Dresden, D. (2020). Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου μέντας; [Online article]. Ανακτώνται από https://www.medicalnewstoday.com/articles/peppermint-oil-benefits

Kent-Stoll, G. (2019). Βοτανικά απαραίτητα για τον περιπετειώδη ταξιδιώτη [Blog post]. Ανακτώνται από https://theherbalacademy.com/herbal-travel-essentials/

McDermott, A. (2019). Μπορούν τα αιθέρια έλαια να θεραπεύσουν ή να προλάβουν το κρυολόγημα; [Online article]. Ανακτώνται από https://www.healthline.com/health/cold-flu/essential-oils-for-colds

Βότανα Mountain Rose. (2017). Ένα μικρό βιβλίο με τις αγαπημένες μας συνταγές. Ανακτώνται από Βότανα Mountain Rose.

Wong, C. (2020). Τα οφέλη για την υγεία του λαδιού ευκαλύπτου [Online article]. Ανακτώνται από https://www.verywellhealth.com/steam-inhalation-with-eucalyptus-essential-oil-88169