Growing Bay Laurel Indoors: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Growing Bay Laurel σε εσωτερικούς χώρους

Αν σας αρέσει η μαγειρική, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε τα βήματα της καλλιέργειας Bay Laurel σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα αρωματικά φύλλα χρησιμοποιούνται συχνά ως καρύκευμα για διάφορες συνταγές τροφίμων. Εάν έχετε το δικό σας φυτό δάφνης στο σπίτι, δεν χρειάζεται πλέον να το αγοράσετε βότανο από το σούπερ μάρκετ. Έτσι, θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Growing Bay Laurel Indoors: Βήμα προς βήμα

Η καλλιέργεια δάφνης σε εσωτερικούς χώρους είναι εύκολη. Εφόσον του παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα και το περιβάλλον που του αξίζει, θα πρέπει να μπορείτε να το μεγαλώσετε με επιτυχία με ευκολία. Εδώ είναι η διαδικασία βήμα προς βήμα για το πώς να καλλιεργήσετε δάφνη σε εσωτερικούς χώρους.

1. Αγορά ενός Καλλιεργημένου Φυτού

Καλλιέργεια φύλλου δάφνης σε εσωτερικούς χώρους

Πίστωση εικόνας: Το μονοπάτι του κηπουρού

Το καλύτερο στοίχημά σας όταν καλλιεργείτε δάφνη σε εσωτερικούς χώρους είναι να αγοράσετε ένα μικρό φυτό που έχει ήδη καθιερωθεί. Αυτό το φυτό πωλείται σε διάφορα καταστήματα παιδικών σταθμών στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε από τα κέντρα κήπου κοντά σας. Ενώ είναι δυνατό να καλλιεργηθεί δάφνη από σπόρους σε γλάστρα, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να καλλιεργηθεί. Και αν το μεγαλώσετε από μοσχεύματα μίσχων, δεν μπορείτε πάντα να εγγυηθείτε την επιτυχία, ειδικά αν το κάνετε για πρώτη φορά. Έτσι, η αγορά ενός φυτού δάφνης σε δοχείο είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά για τους πρώτους καλλιεργητές.

2. Ετοιμάζουμε τη γλάστρα με χώμα

Εσωτερική γλάστρα Bay Laurel

Πίστωση εικόνας: Κατάστημα ειδών σπιτιού

Μόλις έχετε το φυτό να αναπτυχθεί, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε μια κατάλληλη γλάστρα για να μεγαλώσετε το φυτό. Επιλέξτε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά. Το φύλλο δάφνης είναι ένα ευέλικτο φυτό που μπορεί να ανεχθεί οποιοδήποτε είδος εδάφους, αν και το ιδανικό εύρος PH πρέπει να είναι 6 έως 7.

3. Μεταφέρετε το φυτό στο δοχείο

Στη συνέχεια, γεμίστε τη γλάστρα μέχρι τη μέση με χώμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά το φυτό από το αρχικό δοχείο και μεταφέρετέ το στη γλάστρα με χώμα. Τοποθετήστε τη ρίζα στο χώμα και καλύψτε τη με περισσότερο χώμα, ενώ φροντίστε να μην υπάρχουν κενά. Ποτίστε το χώμα μόλις το φυτό εγκατασταθεί.

4. Τοποθετήστε σε ηλιόλουστη τοποθεσία

Καλλιέργεια δάφνης κόλπου

Πίστωση εικόνας: Το πιο απλό

Όταν πρόκειται να μάθετε πώς να καλλιεργείτε φυτό δάφνης στο σπίτι, η σωστή τοποθέτηση είναι το κλειδί. Διαφορετικά, το φυτό μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπτυχθεί με επιτυχία. Οι δάφνες είναι το είδος των φυτών που θα τα πάνε καλά σε ηλιόλουστες περιοχές. Μετά τη φύτευση λοιπόν, αναζητήστε ένα σημείο στο σπίτι σας όπου το φυτό μπορεί να πάρει άφθονο ηλιακό φως και τοποθετήστε το εκεί. Δεδομένου ότι αυτό το φυτό είναι συνηθισμένο να αναπτύσσεται σε έντονο φως, εκθέστε το φυτό σε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

Συμβουλές φροντίδας για δέντρα κόλπου

Όταν καλλιεργείτε φύλλα δάφνης σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε το φυτό. Τα φυτά με φύλλα δάφνης είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Αλλά αν δεν του παρέχετε φροντίδα, δεν μπορείτε να περιμένετε το φυτό σας να αναπτυχθεί. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για τη φροντίδα των δέντρων δάφνης που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Ποτίζετε συχνά

Bay Laurel Care

Πίστωση εικόνας: Αμαζόνα

Τα φυτά δάφνης θα ήθελαν το έδαφος τους να είναι υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο. Ποτίστε το φυτό τακτικά αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Διαφορετικά, οι ρίζες θα σαπίσουν. Οι ρίζες του είναι πολύ επιρρεπείς σε ζημιές λόγω του υπερβολικού ποτίσματος, επομένως ποτίζετε μόνο το ανώτερο στρώμα του εδάφους, το οποίο έχει στεγνώσει.

Φροντίστε να ποτίζετε μόνο στο επίπεδο του εδάφους για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μυκητιακών προβλημάτων στα φύλλα. Μην αφήνετε το φυτό να στεγνώσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς αυτό το φυτό δεν είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Αλλά ελαχιστοποιήστε το πότισμα κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, μόλις αρχίσει να αδράνει.

2. Εκτεθείτε στο φως του ήλιου

Φυτά με φύλλα δάφνης

Πίστωση εικόνας: Reddit

Οι δάφνες του κόλπου μπορούν να αναπτυχθούν καλά όταν υπάρχει αρκετό φως. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στο μεσογειακός περιοχή, γι‘ αυτό και είναι τόσο συνηθισμένο να αναπτύσσεται κάτω από το φως του ήλιου. Όταν καλλιεργείτε δάφνη σε εσωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να αναπαράγετε αυτό το περιβάλλον όσο περισσότερο μπορείτε.

Τοποθετήστε το φυτό σας σε γλάστρα σε μια περιοχή στο σπίτι σας όπου μπορεί να δέχεται άφθονο ηλιακό φως. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το φυτό προστατεύεται από τους δυνατούς ανέμους, επομένως τοποθετήστε το δίπλα σε παράθυρο, τοίχο ή φράχτη.

3. Τροφοδοσία με λίπασμα

Bay Laurel Care

Πίστωση εικόνας: Αμαζόνα

Γενικά, το φυτό δάφνης είναι φυτό βραδείας ανάπτυξης, επομένως δεν χρειάζεται άφθονη τροφή για να αναπτυχθεί. Ωστόσο, δεδομένου ότι καλλιεργείτε φυτά δάφνης σε ένα δοχείο, συνιστάται ιδιαίτερα να τα ταΐζετε με συμπληρωματικά λιπάσματα.

Η τροφοδοσία του φυτού δάφνης με ένα ισορροπημένο οργανικό λίπασμα μπορεί να βοηθήσει το φυτό να αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Θα βοηθήσει επίσης αν αντικαθιστάτε το χώμα από την κορυφή κάθε άνοιξη, αλλά προσέξτε να μην χτυπήσετε τις ρηχές ρίζες όταν σκάβετε.

Προβλήματα φυτών με φύλλα δάφνης

Αν και η καλλιέργεια φυτών δάφνης σε εσωτερικούς χώρους είναι εύκολη, αυτό το φυτό είναι ευαίσθητο σε μερικές ασθένειες. Επομένως, είναι σημαντικό να παρατηρείτε προσεκτικά το φυτό καθώς μεγαλώνει. Εάν παρατηρήσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το φυτό, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε αμέσως. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε κατά την καλλιέργεια δάφνης σε εσωτερικούς χώρους:

1. Κίτρινα φύλλα

Προβλήματα φυτών με φύλλα δάφνης

Πίστωση εικόνας: Διαχείριση Κήπου

Το κιτρίνισμα των φύλλων είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των φυτών δάφνης που καλλιεργούνται σε δοχεία. Αυτό το πρόβλημα είναι συνήθως ένα σημάδι ζημιάς από το κρύο ή ζημιά από υπερχείλιση. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι το φυτό έχει έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά.

2. Ρωγμές στα κάτω στελέχη

Μερικά φυτά δάφνης θα αναπτύξουν επίσης ρωγμές στους κάτω μίσχους τους που φαίνονται σαν να ξεφλουδίζει ο φλοιός. Αυτό είναι σύνηθες σε φυτά με φύλλα δάφνης που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους και συνήθως οφείλεται στις σκληρές καιρικές συνθήκες. Αλλά αυτό δεν πρέπει να ανησυχείτε για όσο διάστημα το φυτό αναπτύσσεται κανονικά. Δεν είναι θανατηφόρο και θα επανέλθει στο φυσιολογικό μόλις βελτιωθεί ο καιρός.

3. Κηλίδες φύλλων

Προβλήματα φυτών με φύλλα δάφνης

Πίστωση εικόνας: Τεχνογνωσία Κηπουρικής

Αυτά τα σημεία στο φυτό δάφνης σας μπορούν επίσης να υποδεικνύουν προβλήματα υπερχείλισης. Τα φυτά δάφνης που καλλιεργούνται σε γλάστρες είναι πιο ευαίσθητα σε αυτή την ασθένεια. Αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι ότι το κομπόστ πρέπει να αντικατασταθεί και το φυτό πρέπει να μεταφερθεί.

4. Κατσαρά φύλλα

Εάν τα φύλλα του φυτού της δάφνης σας κουλουριάζουν και φαίνονται αντιαισθητικά, ελέγξτε τις άκρες και δείτε αν μπορείτε να βρείτε μικροσκοπικά λευκά έντομα που κρύβονται σε αυτό. Αυτά τα έντομα είναι συνήθως ο λόγος πίσω από τα κατσαρά φύλλα σε ένα φυτό δάφνης. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του φυτού. Απλώς αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φύλλα και το φυτό σας θα αναπτυχθεί καλά.

Συχνές ερωτήσεις

Ε1: Είναι τα μούρα Bay Tree δηλητηριώδη για τους σκύλους;

Φύλλο Δάφνης

Πίστωση εικόνας: Ο Τοξικολόγος Σήμερα

Α’1: Το φύλλο δάφνης μπορεί να είναι μια γευστική προσθήκη σε διάφορες συνταγές, αλλά αυτό το φύλλο, μαζί με τα μούρα του, είναι τοξικό για τους σκύλους. Όταν ο σκύλος καταλήξει να το καταπιεί, το κατοικίδιο θα παρουσιάσει συμπτώματα διάρροιας, εμετού και εάν έχει φάει μεγάλη ποσότητα από τα μούρα, μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των πνευμόνων.

Ε2: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα δάφνης κατευθείαν από το δέντρο;

Α2: Τα φύλλα δάφνης είναι γενικά ασφαλή στο μαγείρεμα που προέρχονται από δέντρα. Ωστόσο, τα φρέσκα φύλλα μπορούν να υπερνικήσουν τη γεύση του πιάτου, γι‘ αυτό και συχνά αφαιρείται από νωρίς κατά το μαγείρεμα. Το στέγνωμα των φύλλων είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς ένα αποξηραμένο φύλλο δάφνης προσφέρει μια πιο λεπτή γεύση.

Ε3: Μπορείτε να φυτέψετε μοσχεύματα δάφνης κατευθείαν στο έδαφος;

Καλλιέργεια δάφνης κόλπου

Πίστωση εικόνας: ατμίζω

A3: Ναι, είναι δυνατό να αναπτυχθεί το φυτό δάφνης από κοπή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το κάνετε μεσοκαλόκαιρο όταν είναι μισοώριμο. Για να αναπτυχθεί από το κόψιμο, απλά κολλήστε το κόψιμο σε μια γλάστρα με χώμα. Είναι καλύτερο να βουτήξετε την άκρη σε μια ορμόνη ριζοβολίας πριν τη φύτευση.

Ε4: Είναι τα φύλλα της δάφνης δηλητηριώδη για τον άνθρωπο;

A4: Ορισμένες ποικιλίες φύλλων δάφνης μπορεί να είναι δηλητηριώδεις για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα οι ποικιλίες αντιστάθμισης. Αυτές οι ποικιλίες παράγουν υδροκυανικό οξύ που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές μετά την κατάποση.

Ε5: Σε τι χρησιμεύουν τα φύλλα δάφνης;

A5: Τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα μιας ποικιλίας πιάτων, χάρη στο ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση τους. Τα φύλλα θα χρησιμεύσουν μόνο ως αρωματικό και πρέπει να αφαιρεθούν πριν από το φαγητό. Χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρευτά, σούπες και κοκκινιστά πιάτα.

Ε6: Πώς να στεγνώσετε τα φύλλα δάφνης;

Καλλιέργεια Φύλλων Δάφνης

Πίστωση εικόνας: Pinterest

A6: Για να στεγνώσουν τα φύλλα δάφνης, σκορπίστε τα φύλλα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τα φύλλα σε ζεστό και ξηρό μέρος για μερικές εβδομάδες. Αναποδογυρίστε τα μία φορά μέσα σε αυτό το διάστημα. Είναι επίσης δυνατό να τα στεγνώσετε σε αφυγραντήρα.

Ε7: Πώς να αναγνωρίσετε ένα δέντρο με φύλλα δάφνης;

A7: Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό ενός δέντρου δάφνης είναι ο γυαλιστερός γκρίζος φλοιός του που θαμπώνει με την ηλικία. Έχει επίσης λαμπερά φύλλα που παράγουν μια αρωματική μυρωδιά. Τα φύλλα είναι δερματώδη και παχιά.

Ε8: Πώς να συντηρήσετε φρέσκα φύλλα δάφνης;

A8: Για να διατηρήσετε φρέσκα φύλλα δάφνης, απλώς αποθηκεύστε τα φύλλα σε μια σακούλα κατάψυξης και σφραγίστε καλά. Μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε σε πλαστικό δοχείο. Βάλτε τα στο βαθύτερο σημείο της κατάψυξης για να διατηρήσει τη γεύση του.

Τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια δάφνης σε εσωτερικούς χώρους είναι μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά αν σας αρέσει να προσθέτετε αυτά τα αρωματικά φύλλα στα πιάτα που μαγειρεύετε. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν μεγαλώνετε αυτά τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους είναι να τους δίνετε άφθονο φως. Επομένως, τοποθετήστε το σε χώρο που δέχεται ηλιακό φως. Ταΐστε το φυτό με νερό, αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.