The New Berger Picard In The Neighborhood

Bergere Picard ονόματιGary (4)Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ρομπ οδήγησε στο Ρόανοκ Βιρτζίνια για να συναντήσει και να πάρει ένα κουτάβι Μπέργκερ Πικάρντ, ηλικίας 8 εβδομάδων. Μπέργκερ Πικάρντ; Berger σημαίνει βοσκός στα γαλλικά. Το Picard αναφέρεται στην περιοχή Picardy στη Γαλλία. Ένα από τα παλαιότερα από όλα τα γαλλικά βοσκά σκυλιά, το Berger Picard είχε σχεδόν εξαφανιστεί από την καταστροφή δύο παγκοσμίων πολέμων. Η περιοχή της Πικαρδίας στη Γαλλία επλήγη ιδιαίτερα.

Bergere Picard namedGary (10)Οι αφοσιωμένοι κτηνοτρόφοι και οι βοσκοί που χρειάζονταν τις κτηνοτροφικές τους ικανότητες για να φροντίζουν τα κοπάδια τους κράτησαν τη φυλή ζωντανή. Ήταν ουσιαστικά άγνωστοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2005. Η ταινία „Because of Winn Dixie“ εισήγαγε αυτή τη σπάνια, τραχιά και έτοιμη φυλή στους Αμερικανούς. Από το Berger Picard Club of America, “ Η κυκλοφορία της ταινίας το 2005 Λόγω της Winn Dixie μύησε την Αμερική στον Ποιμένα της Πικαρδίας. Οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν ένα σκυλί που να μοιάζει με μεικτής ράτσας, αλλά χρειάζονταν πολλά που να μοιάζουν έτσι ώστε η παραγωγή να συνεχιστεί ομαλά, και έτσι αποφάσισαν για αυτό το σπάνιο καθαρόαιμο σκυλί. Είναι η ρουστίκ ανάγλυφη εμφάνιση αυτής της ράτσας που έχει ξεγελάσει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι η „Winn-Dixie“ είναι απλώς μια μούτρα.“ Μόλις μια εβδομάδα μετά την άφιξή του, ο Milo εισέβαλε στο χώρο του κλουβιού του και ο Gary ήταν αρκετά στο σπίτι για να τον επιπλήξει γι‘ αυτό.

20 Νοεμβρίου 2015 060Το Berger Picard εξακολουθεί να είναι μια πολύ σπάνια φυλή. Φημολογείται ότι δεν είναι περισσότεροι από 3500 από αυτούς, παγκοσμίως. Πώς λοιπόν γνώρισε ο Ρομπ; Τον Ιούλιο του 2015, η φυλή έγινε δεκτή στο AKC. Μια τοπική έκθεση σκύλων στην περιοχή μας περιλάμβανε μια ειδική συνάντηση μιας λέσχης Berger Picard που κοσμήθηκε από 14 από αυτά τα σκυλιά – όλα μαζί, σε ένα μέρος. Ήταν χτυπημένος. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Πρόεδρος της Λέσχης Berger Picard της Αμερικής είχε κουτάβια στο δρόμο. Ο Ρομπ μίλησε για έναν από αυτούς. Ο Γκάρι δεν είχε τόσα πολλά να κάνει ή να πει τις πρώτες του μέρες, παρά μόνο να μείνει κοντά στον Ρομπ. Την τρίτη μέρα, είχε αρχίσει να νιώθει σαν στο σπίτι του.

Bergere Picard namedGary (15)Η φυλή είναι γνωστή για τα γιγάντια αυτιά της, τα μεγάλα πόδια και την ενεργητική της προσωπικότητα. Είναι βοσκοί, επομένως χρειάζονται τακτική άσκηση. Αλλά ο Γκρέι θα χρειαζόταν να αναπτύξει δεξιότητες σε κάποιους ανθρώπους, καθώς θα ερχόταν στη δουλειά κάθε μέρα. Υπέρ του είναι μια έμφυτη αίσθηση του χιούμορ. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι καλοί σκύλοι καταστημάτων λιανικής. Το corgi Milo μου αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολύ μικρός και χαμηλός στο έδαφος για να είναι απειλή για κανέναν, και είναι εξαιρετικά κοινωνικός. Δεν πηδάει σε κανέναν. Έχει τρόπους Ουαλικού στυλ, εκτός από το ενθουσιώδες γάβγισμα του όταν παίζει μπάλα. Έχουμε ανθρώπους να έρχονται στο κατάστημα όλη την ώρα – απλώς για να κάνουν check in στο Milo. Μου αρεσει αυτο.

Bergere Picard ονόματιGary (8)Ο Γκάρι μεγάλωσε με άλματα και όρια κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα κοργκί εξοργίστηκαν από την εισβολή των κουταβιών Berger Picard, αλλά τελικά έκαναν όλοι φίλοι. Αυτός είναι ένας φόρος τιμής στην εύκολη φύση του, καθώς τα κοργκί είναι 11 τώρα και έχουν τη ρουτίνα τους. Οι προσπάθειες του Ρομπ να τον εκθέσει σε άλλους ανθρώπους και σκύλους σήμαιναν τακτικά ταξίδια στο πάρκο σκύλων, σχολείο υπακοής κουταβιών και συστάσεις με τους ανθρώπους που έρχονται στο κατάστημα.

Bergere Picard ονόματιGary (3)Μέχρι τα τέλη του χειμώνα, θα μπορούσατε να τον παρακολουθήσετε να παίρνει βάρος και ανάστημα. Φαινόταν σαν να πήγε από 14 λίβρες σε 50 σε μια νύχτα. Αυτό το δασύτριχο παλτό που είναι χαρακτηριστικό των Μπέργκερ άρχιζε να μπαίνει πρώτο. Είναι έντονα δεμένος με τον Ρομπ και έχει πάρει πολλά από τα στοιχεία συμπεριφοράς του από τον Ρομπ, κάτι που είναι καλό.

27 Φεβρουαρίου 2016 003Την ημέρα που γνώρισε τον MCat, έκανα μια προσπάθεια να μείνω έξω από το μείγμα. Δεν χρειαζόταν να παρέμβουμε στην εισαγωγή τους. Υπήρχε ένα παρατεταμένο βλέμμα κάτω. Μετά, ανακωχή. Εάν δεν έχετε δει ποτέ το MCat, δεν είστε μόνοι. Περνά τα μέσα της ημέρας του χουχουλιάζοντας στην κατσαρόλα της επιλογής του. Νωρίς και αργά, είναι ενεργό μέλος της ομάδας.

Bergere Picard ονόματιGary (6)Ήταν διασκεδαστικό να βλέπεις αυτούς τους δύο να ερωτεύονται ο ένας τον άλλον.

7 Απριλίου 2016 031Και τα δύο Corgi έχουν ενεργοποιηθεί με την προσθήκη ενός τρίτου σκύλου. Δεν φαίνεται να τους πτοεί καθόλου το μέγεθός του. Ο καλός και χαριτωμένος του με τα 11χρονα μου. Το πρωί πριν ανοίξει το μαγαζί, παίζουν όλοι μπάλα ακόμα και ο Χάουαρντ.

12 Απριλίου 2016 123Γιατί λοιπόν μιλάω για τον Γκάρι; Είναι νέο μέλος της ομάδας μας. Οι κηπουροί που έρχονται τώρα μετά τη χειμερινή παύση θέλουν να τον συναντήσουν και να έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη ράτσα. Εάν έρθετε, θα χαρούμε να σας παρουσιάσουμε.

DSC_4528 Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 7 μηνών, έχει τις ήρεμες στιγμές του. Αυτό είναι ένα καλό πράγμα. Οι 3 μεγάλοι πορτοκαλί κώνοι προσοχής που τοποθετούνται στην είσοδό μας αυτή τη στιγμή είναι μέρος της εκπαίδευσής του να μην παραβεί ποτέ αυτές τις ανοιχτές πύλες και να φύγει από την αυλή. Φαίνεται να πιάνει γρήγορα αυτή την ιδέα.

Bergere Picard ονόματιGary (7) Έχει μια ζεστή και στοργική προσωπικότητα που ταιριάζει στο μέγεθός του.

12 Απριλίου 2016 058Δεν ξέρω πόσο ακόμα ο Ρομπ θα μπορεί να τον σηκώνει έτσι – χα. Είναι αδύνατο να πει κανείς σε ποιον από αυτούς αρέσει περισσότερο αυτή η σχέση.

Μπέργκερ ΠικάρντΚάνουν πολύ όμορφους μεγάλους, έτσι δεν είναι;