Warming Herbal Foot Soak με κανέλα και μαγνήσιο – Herbal Academy

Θα θελήσετε να μπείτε σε αυτό το ζεστό, γείωση βοτάνων με κανέλα και μαγνήσιο αυτό το χειμώνα. Οι μεγάλες μέρες κρύου αέρα μπορεί να επιβαρύνουν το σώμα και το μυαλό. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μια αισθητή ένταση κυλάει στα άκρα σας καθώς κρατάτε σφιχτά το σακάκι σας γύρω από το σώμα σας. Ακόμη και σε κλίματα χωρίς χιόνι, η πτώση της θερμοκρασίας εξακολουθεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη ζεστή ανακούφιση καθώς περνάτε από την πόρτα υποδεχόμενοι τις γνώριμες ανέσεις του σπιτιού. Είτε ανάβουμε φωτιά, δυναμώνουμε τη θερμάστρα, είτε χαλαρώνουμε κάτω από μια θολή κουβέρτα, ο χειμώνας μας καλεί να αναζητήσουμε τρόπους για να απολαύσουμε τη ζεστασιά και να χαλαρώσουμε τους τεντωμένους μύες. Ένα φυτικό εμποτισμό ποδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

βότανα μούλιασμα ποδιών

Οφέλη εμποτισμού ποδιών

Η προετοιμασία αυτού του φυτικού ποδιού είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να επαναφέρετε τη θερμότητα στο σώμα σας. Τα πόδια μας καλύπτονται από αιμοφόρα αγγεία, τα οποία με τη σειρά τους παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας. Όταν τα πόδια σας κρυώνουν, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, γεγονός που στη συνέχεια αναστέλλει την κυκλοφορία. (Johnson, 2020). Το πολύ ζεστό νερό, σε συνδυασμό με αυτά τα ευεργετικά συστατικά, βοηθά στη χαλάρωση και το άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων για να επιτρέψει περισσότερη ροή αίματος. Αυτή η ώθηση στην κυκλοφορία βοηθά να ζεσταθεί ολόκληρο το σώμα σας.

Επιπλέον, έχετε ακούσει για τον όρο γείωση? Αυτή είναι μια πρακτική κατά την οποία περπατάτε ξυπόλητοι στο έδαφος για να επανασυνδεθείτε

στα θετικά φορτία της γης. Είναι ένας τρόπος να επαναφέρετε την ενέργειά σας. Έχουμε τόση δύναμη στα πόδια μας, αλλά συχνά αγνοούνται. Εγώ ο ίδιος δεν έδωσα μεγάλη σημασία στα πόδια μου μέχρι που άρχισα να βλέπω έναν επαγγελματία βελονισμού που είναι επίσης έμπειρος στην κινεζική ιατρική.

Στην κινεζική ιατρική, υπάρχουν περίπου εξήντα σημεία βελονισμού που έχουν εντοπιστεί στα πόδια που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, ένα ποδόλουτρο μπορεί να τραβήξει την αρνητική ενέργεια μακριά από το κεφάλι, να τονώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει την ενέργεια των οργάνων σε όλο το μήκος.— μια συναρπαστική προσέγγιση για τη συνολική υγεία. Αυτή η κατανόηση μας παρέχει μικρές, καθημερινές πρακτικές που τελικά θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη διάθεση και την ευημερία μας.

χύνοντας νιφάδες μαγνησίου σε ένα μπολ

Επιδράσεις του μαγνησίου – Γιατί μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο και απαιτείται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες. Το μαγνήσιο είναι συμπαράγοντας σε >300 ενζυμικές αντιδράσεις και επομένως είναι απαραίτητο για πολλές κρίσιμες φυσιολογικές λειτουργίες, όπως ο καρδιακός ρυθμός, ο αγγειακός τόνος, η λειτουργία των νεύρων, η μυϊκή σύσπαση και η χαλάρωση. Το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για τον σχηματισμό οστών και μπορεί επίσης να αναφέρεται ως φυσικός «ανταγωνιστής ασβεστίου» (Jahnen-Dechent & Ketteler, 2012). Τα ιόντα μαγνησίου σε διάλυμα απορροφώνται στο δέρμα μας μέσω των τριχοθυλακίων (Chandrasekaran, 2016), Ως εκ τούτου, ένα μούσκεμα ποδιών ή μπάνιο είναι ένας ιδανικός τύπος εφαρμογής. Το μαγνήσιο που απορροφάται από το δέρμα κατά τη διάρκεια ενός ποδόλουτρου βοηθά στη μείωση του πόνου, στη χαλάρωση των μυών και στη ρύθμιση της λειτουργίας του νευρικού σας συστήματος (Jahnen-Dechent & Ketteler, 2012). Αν και η έρευνα για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών είναι περιορισμένη, αυτή είναι μια λαϊκή πρακτική εδώ και πολλά χρόνια. Προσθέτοντας μαγνήσιο στο μούσκεμα των ποδιών σας, μπορείτε να αισθανθείτε τα μυριάδες οφέλη, κυρίως, τη χαλάρωση των μυών και την ηρεμία των υπερδραστηρίων νεύρων.

νιφάδες μαγνησίου και κανέλα σε ένα μπολ

Κανέλα, όχι μόνο μπαχαρικό σε ντουλάπια

κανέλα (Αληθινή κανέλα, συν. C. zeylanicum), ένα από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά! (Αν έχετε διαβάσει μερικά από τα άρθρα μου, θα παρατηρήσετε ένα μοτίβο.) Ως εκκολαπτόμενοι βοτανολόγοι, τείνουμε να κολλάμε σε γνωστά αγαπημένα όταν αρχίζουμε να βουτάμε στον κόσμο της βοτανολογίας. Καθώς συνέχισα να μελετώ, βρίσκω τον εαυτό μου να επιστρέφω σε αυτό το μπαχαρικό. Η ευελιξία, τα οφέλη και φυσικά η γεύση αυτού του μπαχαρικού το συνιστούν για μια σειρά χρήσεων. Η προσθήκη κανέλας στο μούσκεμα των ποδιών σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμπλουτίσετε το τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησής σας. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για θέρμανση σε ενεργειακά ψυχρές συνθήκες, η κανέλα χρησιμοποιείται επίσης ως διεγερτικό του κυκλοφορικού για την ενθάρρυνση της περιφερικής ροής αίματος στα χέρια και τα πόδια (Chevallier, 1996). Επιπλέον, η κανέλα είναι αντιφλεγμονώδης και αντιμυκητιακή—και τα δύο ιδανικά όταν δημιουργείτε ένα φυτικό εμποτισμό ποδιών.

βότανα μούλιασμα ποδιών

συστατικά για ένα φυτικό εμποτισμό ποδιών

Θερμαντικό Βοτανικό εμποτισμό ποδιών με κανέλα και μαγνήσιο

Ζεσταθείτε αυτόν τον χειμώνα με γείωση, θέρμανση, κυκλοφορία, εμποτισμό ποδιών χρησιμοποιώντας απλά αλλά αποτελεσματικά συστατικά που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι! Αυτή η συνταγή απαιτεί 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ή να αγοράσετε.

Συστατικά

1 φλιτζάνι νιφάδες μαγνησίου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (Η κανέλα είναι αλήθεια συν. C. zeylanicum) φλοιός, αλεσμένος*
1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο*
Νερό για την πλήρωση της λεκάνης ποδόλουτρου

Κατευθύνσεις

  • Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε μαζί τις νιφάδες μαγνησίου, την κανέλα και το λάδι.
  • Γεμίστε μια λεκάνη ποδόλουτρου με ζεστό νερό.
  • Προσθέστε ¼ φλιτζάνι από το μείγμα με τα πόδια στο νερό ή σε μια σακούλα μουσελίνας και τοποθετήστε τη σακούλα στο ζεστό νερό.
  • Μπείτε στο ζεστό, καταπραϋντικό ποδόλουτρο.
  • Πάρτε ένα βιβλίο και απολαύστε τη στιγμή. Είναι καλύτερα αν μπορείτε να μουλιάζετε για 20 λεπτά για να επιτρέψετε τη βέλτιστη απορρόφηση όλων των πλεονεκτημάτων αυτού του φυτικού ποδιού.
  • Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε τα πόδια σας για να αφαιρέσετε το νερό και τυχόν περιττό λάδι και φορέστε ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες.

*Για το ευαίσθητο δέρμα, η κανέλα μπορεί να είναι ερεθιστική. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε δερματική αντίδραση, τοποθετήστε τα συστατικά σε μια σακούλα μουσελίνας και όχι απευθείας στο νερό για τα πόδια. Αυτό θα λειτουργήσει ως buffer.

*Για το φυτικό έλαιο, δημιούργησα ένα λάδι που ενισχύει την κυκλοφορία χρησιμοποιώντας κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο και φλούδα πορτοκαλιού σε λάδι αβοκάντο.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή κάνει ένα φλιτζάνι. Θα μείνουν υπολείμματα που μπορούν να αποθηκευτούν σε βάζο και να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικά μουλιάσματα ποδιών.

τοποθετήστε κανέλα και μαγνήσιο σε ένα ποδόλουτρο

Κλείνοντας,

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των ποδιών σας, αυτών των μικρών πομπών ενέργειας! Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να τα φροντίσουμε και να τα προσέχουμε, έχουμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε τα οφέλη. Ένα απλό φυτικό εμποτισμό ποδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαγάγετε αυτά τα οφέλη!

Θερματικά φυτικά μούλιασμα ποδιών με κανέλα και μαγνήσιο | Herbal Academy | Ένα απλό φυτικό εμποτισμό ποδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαγάγετε τα οφέλη ενός ζεστού, γείωσης με κανέλα και μαγνήσιο αυτόν τον χειμώνα!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Johnson, J. (2020). Κρύα πόδια: Αιτίες και θεραπείες [Online Article] Ανακτώνται από https://www.medicalnewstoday.com/articles/320327#causes-of-cold-feet

Chandrasekaran, NC, Sanchez, WY, Mohammed, YH, Grice, JE, Roberts, MS, & Barnard, RT (2016). Η διείσδυση των τοπικά εφαρμοζόμενων ιόντων μαγνησίου μέσω του ανθρώπινου δέρματος διευκολύνεται από τους θύλακες των τριχών. Έρευνα μαγνησίου, 29(2), 35–42. https://doi.org/10.1684/mrh.2016.0402

Chevallier. (1996). Μονογραφία κανέλας [Online Article].. Ανακτώνται από https://herbarium.theherbalacademy.com/

Jahnen-Dechent, W., & Ketteler, M. (2012). Βασικά στοιχεία μαγνησίου. Clinical Kidney Journal5(Παράρτημα 1), i3–i14. https://doi.org/10.1093/ndtplus/sfr163

Kauffman, S. (2019). Οφέλη από ένα ποδόλουτρο TCM [Online Article]. Ανακτώνται από https://www.susannekaufmann.com/blogs/journal/benefits-of-a-tcm-foot-bath